PILIĆ PROZVAO PARISKU PUBLIKU: Đoković je pametan, elokventan, igra neverovatan tenis i oni mogu samo da se slikaju

Novosti online

13. 06. 2021. u 09:34

EPSKI meč na Rolan Garosu i pobedu Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom gledala je cela Srbija, pa čak i legendarni trener Nikola Pilić.

ПИЛИЋ ПРОЗВАО ПАРИСКУ ПУБЛИКУ: Ђоковић је паметан, елоквентан, игра невероватан тенис и они могу само да се сликају

Foto: N.Paraušić

Sada se Pilić oglasio i za “Kurir” i objasnio kako je Đoković došao do pobede, a sve na značaju daje i činjenica da je Nadal jednostavno “kralj šljake”.

– Ne znam da li je to bio najbolji meč na šljaci, ali je sigurno bio najvažniji za Novaka. Ja sam možda pristrasan, ali ono što je uradio u petak uveče je više neko izvanredno. Pa pogledajte samo šta je Nadal postigao u Parizu do sada, ovo mu je tek treći poraz, čak 13 puta je osvajao taj turnir. Tako da je Novak zaista blistao – kaže Pilić.

Organizator se slepo držao poretka na ATP listi, pa je za drugog nosioca postavio Medvedeva, koji nije imao niti jednu pobedu u Parizu.

– Đoković i Nadal su zaslužili da igraju finale, bez dileme. U Vimbldonu, na primer, ponekad naprave presedan u postavljanju nosilaca. Ovde je pokazano nepoštovanje i prema Nadalu, koji je toliko titula tamo osvojio – smatra Pilić.

Naravno, publika je ponovo bila na strani Španca, ali to i nije ništa novo.

– Uvek kažem da Novak nema poštovanje koje treba da ima broj jedan. Pre svega od establišmenta. Ja se protiv toga borim kao lav, kažem im sve u lice jer poznajem te ljude. Evo, sad da mi ponude ulazak u Kuću slavnih, odbio bih to. Đoković je pametan, elokventan, igra neverovatan tenis i oni mogu samo da se slikaju – zaključio je Pilić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk