SVIM SRCEM UZ NOVAKA: Ceo region bodrio Đokovića

E. V. N.

13. 06. 2021. u 21:43

ČEKALO se, strepelo, ali i iz srca navijalo za Novaka Đokovića širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore...

СВИМ СРЦЕМ УЗ НОВАКА: Цео регион бодрио Ђоковића

FOTO: G. Šljivić

I kada je najbolji teniser sveta gubio sa 0:2, niko nije odustajao. Svi su verovali da Novak ne može da izgubi. Jer, on je najbolji. I tako je i bilo. Slavilo se u Kraljevu, Trebinju, Bijelom Polju, Leskovcu, Zrenjaninu, Budvi... u svakom kutku Zemljine kugle, gde su Novakovi navijači... I bilo je razloga za to...

Sa mnogo emocija Kraljevčani su ispratili Noletovu pobedu u baštama kafića u centru grada, a bilo je ih onih koji su meč gledali na svom radnom mestu. Bodreći Đokovića svim srcem, svaki poen našeg asa Kraljevčani su pozdravljali stežući pesnice, i uz povike "Bravo, majstore!", ali bilo je i glasnih uzdaha i hvatanja za glavu kada bi rival slao neodbranjive udarce.

- Dobar je Grk, zasluženo je u finalu, ali Nole je najbolji - nedvosmislen je bio jedan stariji Kraljevčanin.

Atmosfera kao na tribinama centralnog terena, u baštama nekoliko zrenjaninskih kafića, gde se zdušno navijalo za Novaka, aplauzima, pozdravljao svaki uspešan potez svetskog reketa br. 1.

- Da je situacija sa pandemijom drugačija, bio bih u Parizu, ovako finale gledam u porodičnom domu u Zrenjaninu - kaže veteranski teniski šampion Vojvodine Miodrag Tatić, veliki fan i najveći kolekcionar opreme Novaka Đokovića na Balkanu, koji osim kompleta majica i šortseva, ima najnoviji model Novakovih patika i rekete, kojima je redom rušio svoje rivale. - Od jutros sam u posebnim ritualima, kao i uvek kada Nole igra finale, a ukućani su solidarno ispraznili dom.

FOTO: B. Grujić

- Idemo Novače, sad ga lomi... To, bravo majstore, idemooo... - odzvanjalo je u nekoliko zrenjaninskih kafića, gde su najverniji navijači, uz glasno navijanje, pratili finale Rolan Garosa.

FOTO: B. Grujić

Zbog oblačnog i vetrovitnog popodneva, ali i samog termina odigravanja finalnog meča, većina Trebinjaca odlučila je da ovaj susret gleda u svojim domovima. Ipak, u bašti "Platana" sve vreme su pristizali Đokovićevi navijači.

- Nisam mogao da gledam kod kuće. Mislio sam da će mi, posle polufinalne pobede nad Nadalom, finale biti nezanimljivo kakav god rezultat da bude, ali sam pogrešio. Uhvatila me nervoza i zato sam došao, ovde mi se prošlog puta posrećilo - rekao je Vanja iz Trebinja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!