ŠPANCI O GOAT TRCI: Novak Đoković na putu za najvećeg svih vremena

V. S.

14. 06. 2021. u 18:58

ŠPANSKA štampa, bez izuzetka, odaje u izdanjima od ponedeljka priznanje Novaku Đkokoviću za "remontadu" (španski izraz za veliki preokret) u meču sa Cicipasom u finalu Rolan Garosa.

ШПАНЦИ О ГОАТ ТРЦИ: Новак Ђоковић на путу за највећег свих времена

FOTO: AP/Tanjug

Madridski "As" se opširno bavi temom GOAT (Great of All Time), uz prognozu da je Novak na putu da postane igrač sa najviše grend slem trofeja. U prilog tezi idu i brojke, Novak ima manje pobeda (962) od Nadala (1.027) i Federera (1.246), ali i manje poraza, 195, prema 274 Švajcarca i 208 Španca.

I, što je važnije, mlađi je od obojice. Novak je bolji u direktnim duelima, protiv Federera ima 27-23, a protiv Nadala 30-28. Ovaj madridski list još pokušava da "svari" Novakovu pobedu protiv Nadala, uz priznanje da je "Balkanac najavio rat u Nadalovom hramu".

"Marka" se bavi "tiranijom velike trojke", navodeći podatak da su Đoković, Nadal i Federer osvojili 55 od poslednja 64 turnira, Novak (7) i Rafa (4) osvojili su 11 od poslednjih 12. "Marka" se bavi i Novakovom zaradom. Sa 1,4 miliona evra iz Pariza, Novak je na turnirima zaradio 123.688.000 evra. Drugi je Federer sa 107.512.000, a treći Nadal sa 103.165.000.

Što se finala tiče, "Marka" u izveštaju konstatuje da je "Đoković potpisao istorijski preokret". Navodi se i podatak da je naš as treći najstariji pobednik Pariza, posle Španaca Andresa Himena i Rafe Nadala. U izveštaju se konstatuje da je meč bio "veoma ujednačen, ali se imao utisak da Đoković sve ima u svojim rukama".

"Mundo deportivo" iz Barselone bavi se činjenicama, bez mnogo komplimenata na račun Đokovića. Kao i ostali španski mediji, i ovaj list podseća da je Novak sada, sa 19 grend slem titula došao na korak od Nadala i Federera, koji imaju po 20. Ovaj list citira i srpske medije, među njima i "Novosti", koji su euforično pozdravili trijumf zemljaka.

Politički dnevnik "El pais", sa tradicionalno jakom sportskom rubrikom, piše da je Đoković bio u "zvezdanom izdanju" i da je "udvostručio pretnje" da bude igrač sa najviše grend slem trofeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk