NOVAK JE ZBOG NJEGA HTEO DA OSTAVI TENIS: Poklonio se Đokoviću i precrtao Nadala i Federera

Novosti online

21. 06. 2021. u 11:54

NOVAK Đoković je na Rolan Garos 2010. godine doživeo jedan od najtežih poraza, u četvrtfinalu turnira.

НОВАК ЈЕ ЗБОГ ЊЕГА ХТЕО ДА ОСТАВИ ТЕНИС: Поклонио се Ђоковићу и прецртао Надала и Федерера

Foto: AP

Rival mu je bio Austrijanac Jirgen Melcer, protiv kojeg je Novak imao prednost 2:0 u setovima.

Ipak, nekako je Srbin izgubio naredna tri i godinama kasnije priznao je da je u tim momentima razmišljao da odustane od tenisa. Melcer sada ima samo reči hvale za njega.

Nastavio je u istom ritmu.

- Jedino mu nedostaje grend slem da se izjednači sa Rafom i Rodžerom. Nivo tenisa koji je pokazao u polufinalu i finalu je bio ekstremno visok. Nije ništa dozvoljavao. Hladnokrvno je iskoristio prve šanse koje je dobio i od Nadala i od Cicipasa. Protiv Cicipasa je gubio 2:0, ali posle osvajanja trećeg seta, bilo je jasno svima koji znaju tenis kao sport da će on verovatno pobediti na kraju. On je jednostavno najbolji i gotovo je nepobediv.

Melcer je potom govorio i o Đokovićevoj mentalnoj snazi.

- On se mnogo razvio na tom polju. Đoković jednostavno zna da u svakom meču postoji put do pobede i on ga vrlo često nađe. On se prilagođava, menja svoju taktiku i teren napušta kao pobednik. To ga izdvaja od ostalih. Iako ima svoje metode, on je vrlo emotivan na terenu i u pravcu svog boksa. Ali to mu očigledno pomaže i u ovom trenutku sve radi kako treba - rekao je Jirgen Melcer.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli