CICIPAS PRETI ĐOKOVIĆU: "Staviću tačku na njegov san"

Novosti online

27. 06. 2021. u 16:08

GRČKI teniser pun samopouzdanja, iako je ispustio dva seta prednosti u finalu Rolan Garosa.

ЦИЦИПАС ПРЕТИ ЂОКОВИЋУ: Ставићу тачку на његов сан

FOTO: AP/Tanjug

Stefanos Cicipas je u finalu Rolan Garosa poražen od Novaka Đokovića, a odmah posle tog meča se okrenuo Vimbldonu gde će pokušati da ode korak dalje.

- Momentalno sam došao ovde i proveo sam nekoliko dana na selu, nadomak Londona. Nekoliko dana sam se opuštao, oporavljao telo i išao na fizioterapiju, kako bih bio spreman za travu. Počeo sam da treniram pre osam dana i vratio se novom stilu tenisa koji zahteva trava - istakao je Grk.

Novak ima šansu da ove godine osvoji zlatni slem, a to je prokomentarisao i Cicipas.

- On je kompletan igrač i ima potencijal da to učini. Mi kao mlađa generacija, mada više ne zovem sebe članom mlađe generacije, ali mi smo gladni i želimo da ostvarimo nešto slično jednog dana. Tu smo da ga zaustavimo i da na neki način stavimo tačku na njegov san.

Nastavio je u istom ritmu.

- Biće teško. Lično, veliki mi je izazov da igram sa njim, jedan je od najvećih koje je tenis ikada video. S razlogom je tu gde jeste, i naporno je radio kako bi tu došao. On je neko ko u ovom trenutku misli za sebe da je najbolji, zato tako i igra. Takođe, moram da kažem da je trava podloga na kojoj ima samopouzdanja i igra dobro. Još je dug put do našeg potencijalnog susreta (u polufinalu), neće ni jednom ni drugom biti lako - poručio je Cicipas.

(Republika) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S