URAGAN NOVAK ODUVAO KEVINA ANDERSONA: Srbin u trećem kolu Vimbldona nakon fantastične igre

A. Ilić

30. 06. 2021. u 14:00 >> 16:21

SRPSKI teniser Novak Đoković u savladao je Kevina Andersona u 2. kolu Vimbldona sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)

УРАГАН НОВАК ОДУВАО КЕВИНА АНДЕРСОНА: Србин у трећем колу Вимблдона након фантастичне игре

FOTO: Tanjug

Po 72. put slavio je Novak Đoković u Londonu, a za to mu je trebalo tačno 100 minuta igre. 

Na samom početku pogodio je tri vezana servisa i najavio šta nas čeka, igrao se egal sve do 3:3, usledio je siguran servis Đokovića, već u narednom gemu i brejk i to sa nulom, a posle rutinski osvaja Đoković set. 

Isto je igrao i u drugom setu. Na 3:3 dolazi do brejka, Nole je tada ponovo zablistao i došao do brejka. Anderson se slomio u narednom servis gemu u kojem je Novak zapečatio set sa 6:3 i tako stigao do velikih 2:0 posle svega 70 minuta igre.

Treći set bio je preslikana kopija drugog, nakon 3:3 Đoković dolazi do brejka, te rutinski šalje Andersona kući. Novak će u šesnaestini finala igrati sa pobednikom meča između Italijana Andreasa Sepija i Amerikanca Denisa Kudle.

TREĆI SET 6:3, 6:3, 6:3

6:3 - Nakon samo sat i četrdeset minuta igre Đoković ima dve meč lopte. Prvu spašava Anderson. Ne i drugu. Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona. 

5:3 - Dve vezane duple servis greške Andersona. Psihološka prednost na strani Srbina koji još jednom dolazi do tri vezane brejk lopte. Preslikan epilog u sva tri seta. Spasao je prvu Anderson, ovoga puta i drugu. Treća je bila srećna po Noleta koji sada servira za meč. 

4:3 - Treći put u meču branilac trofeja dolazi do servis gema sa nulom. 

3:3 - Ritern je važno oružje Novaka Đokovića koji još jednom poentira na servis rivala. Pokušao je drop-šotom da iznenadi defanzivno orijentisanog rivala, ovoga puta mreža je bila naklonjena Andersonu. Ne uspeva Đoković da zakomplikuje gem na kraju. 

3:2 - Novak se našao na kolenima iza osnovne linije, uspeo je da vrati lopticu, a potom i da dođe do poena. Nakon 22. greške Andersona - tri gem lopte Novak Đoković, koristi prvu naš teniser. 

2:2 - Imao je nole na 30:0 snažnu dijagonalu, a ponovo sudija današnjeg meča pokazuje aut. Svetski broj jedan traži čelendž, bio je u pravu. Već u narednom poenu dupla servis greška Andersona. Posle dugo vremena As Andersona i 2:2

2:1 - Ne posustaje Novak, upisuje Srbin još jedan siguran gem. 

1:1 - Podjednako lako do gema dolazi i Anderson. Nije Novaku pomogao odličan ritern. 

1:0 - Servirao je Đoković na početku trećeg seta i bez mnogo problema upisao prvi gem na svoj konto. 

FOTO: Tanjug

DRUGI SET 6:3, 6:3

6:3 - Nakon samo sat i devet minuta igre Novak sa dva brejka dolazi do velike prednosti u meču. 

5:3 - Đoković sada siguran na svoj servis. Anderson će servirati za ostanak u setu. 

4:3 - Loš servis Andersona, a posle i izlazak na mrežu Đokovića. Dva vezana poena za Srbina na servis protivnika. Ponavlja se prvi set. Tri brejk lopte - Đoković. Kod prve Nole čestita rivalu na odličnom poenu. Drugu pak nije spasao. 

3:3 - Gem lopte za Novaka, ima ih dve. Ponovo je namučio Andersona skraćenom loptom, a posle i kik servisom. 

2:3 - Nakon 54 minuta igre nema brejka u drugom setu. Peti gem dobija Anderson. 

FOTO: Tanjug

2:2 - Tri gem lopte imao je Đoković, prvu je odbranio Anderson, potom Đoković pravi prvu duplu servis grešku, a onda na oduševljenje publike skraćenom loptom šokira rivala. 

1:2 - Izbegao je Novak u novom proklizavanju ozbiljnu povredu. Brzo se podigao, ali je to u prvom trenutku izgledaolo dosta ozbiljno. Imao je Anderson 40:15, Novak uspeva da izjednači. Ritern Đokovića kod prvog poena završava iza osnovne linije. Odoleo je Anderson pritisku i sačuvao servis. 

1:1 - Dolazi Đoković do gema na svoj servis bez mnogo problema. Protivniku je dozvolio samo jedan poen. 

0:1 - Gde je stao u prethodnom, nastavio je u drugom setu. Imao je Novak brejk loptu, a Anderson je spašava as poenom. Nakon neverovatne razmene u kojoj je Anderson vratio nemoguće lopte Novaku, prednost za Južnoafrikanca. Potom brzim drugim servisom Kevin spašava gem. 

FOTO: Tanjug

PRVI SET 6:3

6:3 - Đoković ponovo sa nulom dobija, ovog puta na svoj servis. 

5:3 - Brejk uzima Novak i to sa stilom! Protivniku je ostavio "krompir". 

4:3 - Brzo se igra, ali za sada bez brejk lopti. Sigurno je srpski teniser odigrao na svoj servis. 

3:3 - Sada Anderson koristi snažan drugi servis da održi korak sa Novakom Đokovićem. 

3:2 - Parira Anderson sa osnovne linije Đokoviću i uvodi gem u igru na razliku, a Nole sa dva fantastična servisa dolazi do novog vođstva. 

2:2 - Asom Južnoafrikanac otvara četvrti gem. Dve gem lopte imao je Kevin, a Đoković prvu koristi. Odbranio je forhend volej, potom naterao rivala da juri skraćenu loptu. Gem za Andersona, a Đoković je proklizao pri servisu rivala, još jednom je zabrinuo navijače. 

FOTO: Tanjug

2:1 - Nastavlja Novak odličnom igrom na svoj servis. Forhend bez mnogo problema matira rivala. Na 30:30, dva dobra servisa Đokovića i novi gem za Srbina.  

1:1 - Dve gem lopte. Problemi za mnoge tenisere na startu ovogodišnjeg Vimbldona. Proklizao je Srbin i napravio špagu. Srećom bez posledica. Dobrim servisom Anderson dolazi do gema, koristi prvu gem loptu. 

1:0 - Odmah na startu meča greška linijskog sudije. Dva čelendža Srbina na početku. Jednom je Novak bio u pravu, jednom pogrešio. Tri asa Novaka u nizu, odličan tempo postavlja Nole. 

Vimbldon se na svojim društvenim mrežama podsetio podatka da poslednji put kada su Anderson i Novak odigrali meč, Srbin je podigao trofej u Londonu, neka tako bude i sada. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S