ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DA GAZI: Novak pobedio Kudlu i plasirao se u osminu finala Vimbldona

Č. V.

02. 07. 2021. u 16:08 >> 18:53

NOVAK Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Denisa Kudlu sa 6:4, 6:3, 7:6(6).

ЂОКОВИЋ НАСТАВЉА ДА ГАЗИ: Новак победио Кудлу и пласирао се у осмину финала Вимблдона

FOTO: AP

Dobar otpor svetskom broju jedan pružio je Amerikanac, ali više od časnog poraza nije mogao da izvuče na terenu jedan u kompleksu "Ol Ingland" kluba.

Ipak, Nole je bio bolji rival, posebno u drugom setu i zasluženo je slavio. Nije to bilo ubedljivo kao protiv Kevina Andersona, ali sasvim dovoljno da se savlada 114. igrač sveta.

Kudla je u glavni žreb trećeg grend slema ušao kroz kvalifikacije, ali treba reći da srpski as nikada u karijeri nije izgubio na grend slemu od kvalifikanta.

Prvi set bio je izjednačen sve do desetog gema. Tada je Novak stao na papučicu, dodao je gas i iskoristio prvu i jedinu brejk loptu u tom delu meča.

FOTO: AP

Drugi set je Đoković odigrao mnogo bolje, napravio je dva brejka, a mogao je još toliko. Ipak, i ta dva su bila dovoljna da na semaforu brzo stoji 2:0.

Najveći ispit na ovom meču za svetskog broja jedan bio je treći set u kome je Kudla bio taj koji je prvi napravio brejk i dugo je držao tu prednost. No, Nole je na kraju uspeo da vrati izgubljeno i slavi u taj-brejku.

Amerikanac je odlično počeo 13. gem, vodio je 0:3 i 1:4, ali nije imao snage da dobije bar jedan set na ovom meču, pa je Đoković 55. put stigao do ove faze takmičenja na jednom grend slemu, posle dva sata i 19 minuta igre.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Kristijana Garina iz Čilea koji je specijalista za šljaku.

TREĆI SET: Đoković - Kudla 6:4, 6:3, 7:6(7)

7:6 - Dobio je Đoković meč posle sjajnog taj-brejka.

6:6 - Uspeo je Novak da odvede set u taj-brejk. Sigurno i bez problema je uspeo da dobije gem.

5:6 - Nije se dao Denis, oezbedio je taj-brejk i sada je na Đokoviću da uradi isto i odvede treći set u odlučujući 13. gem.

5:5 - Sjajno je Nole odradio gem koji je morao da dobije, nije protivniku dozvolio nijedan poen.

4:5 - Prekida seriju rivala Amerikanac i dobija gem. Đoković je taj koji sada servira da ostane u setu.

4:4 - Treći vezani gem za Novaka i sada dva dele najboljeg na planeti od pobede i plasmana u četvrto kolo.

3:4 - Uspeo je Đoković. Čuveni sedmi gem i brejk za svetskog broja jedan. Sada je na Noletu da najpre potvrdi brejk, a onda i da meč privede kraju.

FOTO: AP

2:4 - Ekspresan gem za Novaka, dobio ga je sa nulom i možda je pravo vreme da se pritisne servis protivnika.

1:4 - Ne posustaje Amerikanac u trećem setu. Dobio je još jedan svoj gem i za sada dobro čuva prednost stečenu na početku ovog segmenta.

1:3 - Srbin se upisao na semaforu u trećem setu, prekinuo je seriju rivala koja je iznosila tri vezana gema.

0:3 - U odličnom ritmu je Kudla. Ekspresno je potvrdio brejk i sada je najbolji teniser sveta taj koji juri rezultat.

FOTO: Tanjug/AP

0:2 - Loš gem je odigrao Đoković. Kudla je napravio brejk, a Novak je gem okončao duplom servis greškom - četvrtom na meču.

0:1 - Kudla je dobio prvi gem u trećem setu. Bilo je 30:30 posle dve vezane duple servis greške, ali srpski as nije uspeo da napravi brejk.

DRUGI SET: Đoković - Kudla 6:4, 6:3

6:3 - Nije bilo problema za Đokovića, sjajnim forhend vinerom je dobio drugi segment meča i jedan mu nedostaje da se plasira u osminu finala Vimbldona.

FOTO: AP

5:3 - Imao je Nole sve set lopte i priliku da na servis rivala okonča drugi set. Ipak, izvukao se Amerikanac i uspeo da produži ovaj deo meč, bar za još jedan gem.

5:2 - Neverovatna enerija Đokovića. Spasao je brejk loptu, a potom kada je dobio gem burno proslavio osvajanje istog. Odličan tenis igra Novak u ovim trenucima.

4:2 - Prekinuo je lošu seriju Kudla. Dobio je svoj servis gem nakon što je izgubio tri vezana.

4:1 - Ono što nije uspeo Denis, jeste Nole - potvrdio je brejk i dva gema ga dele od osvajanja drugog seta. Ekspresno je dobio peti gem drugog dela meča, rivala je ostavio na nuli.

FOTO: Tanjug/AP

3:1 - Amerikanac nije uspeo da potvrdi brejk, pošto mu je Novak još jednom oduzeo servis i ponovo je stekao osetniju prednost i naterao 114. igrača sveta da juri rezultat.

2:1 - Uzvratio je Kudla. Novak je odigrao možda i najlošiji gem od početka turnira - nije osvojio nijedan poen u ovom gemu.

2:0 - Odmah Novak pravi brejk na startu drugog dela. Sada je sve u rukama svetskog broja jedan. Ovo je Đokoviću četvrti vezani gem.

1:0 - Đoković je drugi set otvorio sigurno - nije izgubio nijedan poen. Dobio je i jedan poklon, pošto je Amerikanac imao čistu poziciju, ali je loptu poslao daleko van terena.

PRVI SET: Đoković - Kudla 6:4

6:4 - Pojačao je Nole kada je bilo najpotrebnije i to je dalo rezultat. Servirao je Kudla za set, Đoković došao do dve brejk lopte, prvu je iskoristio i došao do prednosti.

5:4 - Igra dobro Kudla, ali igra i Novak. Srbin je takođe veoma siguran kada servira i ovo je za sada pravi meč na travi, pošto nema brejk prilika.

4:4 - Ne posustaje Denis. Još jedan gem je dobio sa nulom. Momak koji je rođen u Ukrajini je do sada izgubio samo dva poena na svoj servis.

4:3 - Sedam gemova je odigrano, a još uvek niko od dvojice tenisera nije imao priliku za brejk. Zanimljivo je to da se nijedan gem nije igrao ni na razliku.

FOTO: Tanjug

3:3 - Sjajno igra Kudla na početku meča. Nije se Amerikanac uplašio prvog tenisera sveta i za sada pruža odličan otpor i ne dozvoljava Đokoviću da mu pripreti kada sevira.

3:2 - Bilo je 15:30 za Denisa, ali onda je Noletu u pomoć stigao servis i naš as je uspeo da dobije gem u kome rivalu nije dozvolio priliku da ga ugrozi.

2:2 - Jako dobar gem odigrao je Amerikanac. Nije Đokoviću dozvolio nijedan poen. Dobro na početku meča igra 114. igrač na ATP listi.

2:1 - Bilo je malo problema. Ipak, srpski as je pronašao najbolja rešenja onda kada je to bilo najpotrebnije. Najbolji teniser sveta je gem završio servis vinerom.

1:1 - Uzvratio je Kudla. Čak je i lakše nego Đoković osvojio svoj servis gem. On je rivalu dozvolio samo jedan poen.

1:0 - Ubedljivo i lako je Nole dobio uvodni gem na ovom meču. Istina, napravio je i jednu duplu servis grešku, ali nije bilo problema da se dobije gem. Takođe, odservirao je i dva asa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli