ĐOKOVIĆ OBORIO JOŠ JEDAN REKORD: Novak sve više potvrđuje da je najbolji, prestigao je Nadala

Novosti online

05. 07. 2021. u 08:36

NOVAK Đoković nastavio je vladavinu svetskim tenisom. Najbolji igrač planete je počeo 328. nedelju na čelu ATP liste i to je jedan od glavih paramatera kada se priča o najvećem ikada.

ЂОКОВИЋ ОБОРИО ЈОШ ЈЕДАН РЕКОРД: Новак све више потврђује да је најбољи, престигао је Надала

FOTO: AP

Ipak, Srbin je uspeo u još jednom parametru da nadmaši velike rivale - Rodžera Federera je odavno ostavio iza sebe, a Rafaela Nadala je prestigao. Naime, Đoković je trijumfom nad Denisom Kudlom stigao do čak 964. pobede u 1.159 mečeva u karijeri i postao teniser sa najvećim procentom uspešnosti.

Novak je sada preskočio Rafaela Nadala i njegov procenat pobeda iznosi 83,17 odsto. To bi moglo da nastavi da raste na Vimbldonu, pa ćemo videti da li će zadržati prednost u odnosu na Nadala koji je na 83,15% samo na većem uzorku mečeva. Španski as je pobedio 1.027 od 1.235 mečeva (83,15%).

Na trećem mestu je Bjern Borg sa mnogo manje susreta (82,36%), na četvrtom Rodžer Federer (82,02%), a na petom je Džimi Konors koji je odigrao ubedljivo najviše mečeva (81,82% na 1.557 duela).

Podsetimo, Novak Đoković danas u osmini finala Vimbldona igra protiv Čileanca Kristijana Garina (ne pre 14.30).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S