PREDAJA NIJE OPCIJA: Novak tešio Šapovalova i uveseljavao publiku (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2021. u 21:18

DOK se Novak Đoković spremao da odgovara na pitanja posle pobede u polufinalu Vimbldona, Denis Šapovalov je u suzama napuštao Centralni teren. Najboljem teniseru sveta to nije promaklo pa je pozvao publiku da aplauzom nagrade buduću zvezdu belog sporta.

ПРЕДАЈА НИЈЕ ОПЦИЈА: Новак тешио Шаповалова и увесељавао публику (ВИДЕО)

FOTO: AP

-Mislim da rezultat ne govori dovoljno o meču. Servirao je za prvi set, verovatno je bio bolji u tom setu i u većem delu drugog seta. Molim vas da mu date veliki aplauz za sve što je uradio i danas i tokom turnira. Prvo polufinale za njega, videli ste koliko je emotivno to doživeo. Gledaćemo ga jako često u budućnosti - poručio je naš as.

Pre nego što je dobio novo pitanje se sa tribina čulo "Volim te".

- Volim i ja vas - odgovorio je Novak, pre nego što je dao odgovor na sledeće pitanje - da li je ovaj meč pokazao "ultimativnog takmičara Đokovića".

Predaja nikada nije opcija

- Da, možete da kažete tako. Mnogo puta sam to rekao, ali je ovo za mene najvažniji turnir. Nema ustezanja kada dođete ovde, posebno u završnoj fazi takmičenja. Oduvek sam maštao da osvojim ovaj turnir i sanjam i dalje. Uvek se trudim da izvučem maksimum.

- Hajde, da čujem šta imate danas - odgovorio je uz smeh Nole.

- Na današnjem meniju je podatak da je ovo vaše trideseto finale gren slemova i sedmo finale Vimbldona - rekao je novinar.

- Lepo je čuti to od vas. Pre nekoliko mečeva sam rekao da biste mogli da putujete sa mnom kao mentor i psiholog.

Volim da čujem lepu statistiku. U ovoj fazi moje karijere su grend slemovi sve. Ta četiri turnira, najvažnija u našem sportu. Osećam privilegiju što mogu da pišem istoriju. Ispunjava mi srce kada čujem da mogu da oborim neki rekord, to me inspiriše. Naravno, u isto vreme se trudim da budem u sadašnjosti i da fokus bude samo na sledeći meč. Grend slem finale je nešto drugačije - pričao je Novak i tada se zaustavio.

Pogledao je ka publici i onda ih još jednom nasmejao.

- Izvinjavam se, previše pričam. Skratiću odgovore - zaključio je Novak i potom ispraćen aplauzima otišao u svlačionicu.

Novak će se u nedelju od 15 časova u sedmom vimbldonskom finalu boriti protiv Matea Beretinija za šestu titulu na nezvaničnom prvenstvu sveta i 20. gren slem u karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?