BERENTINI "BACIO RUKAVICU" NOVAKU U LICE: Nesportska izjava italijanskog tenisera pred finale Vimbldona (FOTO)

Novosti online

09. 07. 2021. u 21:38

ITALIJANSKI teniser, Mateo Beretini biće protivnik Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, nakon što je u četiri seta savladao poljskog rivala Huberta Hurkača. Posle trijumfa nad jako talentovanim igračem, Italijan je istakao da je jako samouveren.

БЕРЕНТИНИ БАЦИО РУКАВИЦУ НОВАКУ У ЛИЦЕ: Неспортска изјава италијанског тенисера пред финале Вимблдона (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Interesantno je da je upravo on prvi Italijan koji je ušao u finale Vimbldona u istoriji i da će se završni meč ovog turnira igrati isti dan u istom mestu kao i okončanje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu, u kojem će se takođe nadmetati Italijani, protiv Engleske.

- U potpunom sam haosu sada, a sa druge strane, dosta dobro sam rešio meč u svoju korist. Imao sam samopouzdanja i mislim da sam odigrao najbolji meč do sada. Pogotovo posle trećeg seta – znao sam da mogu da pobedim kako god on da odigra. Ako on uradi nešto dobro, bio sam uveren da ja mogu bolje - rekao je Beretini.

Novinare je zanimalo da li italijanski teniser misli da će publika navijati za njega na meču protiv Novaka Đokovića.

- Nadam se da će navijati za mene. Biće sjajna atmosfera, u to sam siguran. Biće to moje prvo finale Vimbldona, a Italijani će u nedelju imati veoma lud dan. Mislim da smo to zaslužili – uz fudbal sada je tenis jedan od glavnih sportova u Italiji. Drago mi je što sam prvi Italijan u finalu Vimbldona, ali iskreno, bilo bi mi drago i da nisam prvi. Šalim se. U kontaktu sam sa Adrijanom Panatom, poslednjim Italijanom koji je igrao finale jednog grend slema. On mi je poslao poruku posle meča sa Feliksom Ože-Alijasimom. Bodrio me je i rekao mi da ću servirati 220 km/h. Posle početka sezone i povrede koju sam imao na ATP kupu nisam mogao da zamslim da ću biti ovde - izjavio je deveti igrač na ATP liste.

Borba za trofej na Vimbldonu počinje u nedelju od 15.00 časova na Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (17)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?