ONA JE PRVA OSVOJILA GREN SLEM TITULU ZA NAŠU ZEMLJU: Svi pričaju o Ani, Moniki i Novaku, a malo ko se seća nje (VIDEO)

Novosti online

13. 07. 2021. u 21:26

MNOGI je danas ne pamte, a donela je Jugoslaviji prvu Gren slem titulu. Tada 21-godišnja Mima Jaušovec osvojila je Rolan Garos 1977. godine i utabala staze budućim teniserima sa ovih prostora.

ОНА ЈЕ ПРВА ОСВОЈИЛА ГРЕН СЛЕМ ТИТУЛУ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Сви причају о Ани, Моники и Новаку, а мало ко се сећа ње (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

Rođena je 20. juna 1956. u Mariboru. Tokom karijere imala skor od 351 pobeda i 248 poraza. Najveće uspehe ostvarila je na Rolan Garosu, gde je pored titule 1977. godine, kada je pobedila Florentu Mihai u finalu, još dva puta bila u finalu - 1978. i 1983. godine, gde je gubila od Viržinije Ružici i Kris Evert.

Igrala je u vreme kada tenis na ovim prostorima nije bio toliko popularan kao danas, kada se beli sport igrao drvenim reketima i trasirala je put budućim zvezdama tenisa iz naše zemlje, najpre Slobodanu Bobi Živojinoviću i Moniki Seleš, sve do Novaka, Ane, Jelene, Janka, Viktora, i svima onima koji danas nešto znače u belom sportu.

I danas prati tenis i oduševljena je onim što postižu igrači iz Srbije.

- To što su srpski teniseri postigli, to je svetski fenomen. Za mene je to iznenađenje, jer iz jedne zemlje dolazi toliko tenisera među sto najboljih. I to kakvih tenisera, Novak je prvi na svetu, bile su tu i Ana i Jelena. Dobri smo prijatelji, ne mogu da kažem i da smo prisni. Pratim redovno njihove mečeve, čujemo se ponekad posle. Svi smo ponosni zbog njih - rekla je Mima.

Tokom karijere je zaradila skoro milion dolara što nije mnogo za današnje uslove, ali za kraj sedamdesetih i početak osamdesetih je bilo sasvim zadovoljavajuće.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)