FEDERERU BOGATSVO ZA REKET SA KOJIM JE IZGUBIO OD ĐOKOVIĆA: Rodžerova oprema prodata za milionsku sumu, ali opet nije moglo bez Novaka

Novosti online

15. 07. 2021. u 14:54

JEDAN od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, sakupio je gotovo četiri miliona evra na aukciji svoje sportske odeće i opreme u aukcijskoj kući Kristi.

ФЕДЕРЕРУ БОГАТСВО ЗА РЕКЕТ СА КОЈИМ ЈЕ ИЗГУБИО ОД ЂОКОВИЋА: Роџерова опрема продата за милионску суму, али опет није могло без Новака

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Sav prihod od prodaje doniraće se humanitarnoj organizaciji "Rodžer Federer" koja finansira projekte za decu u Južnoj Africi i Švajcarskoj.

Prodaja je donela ukupno 3.98 miliona evra gotovo četiri puta više od prvobitnog cilja. Aukcija se odvijala u dve faze - uživo 23. juna u Londonu, kao i na internetu od 23. juna do 14. jula.

Među brojnim predmetima na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio Vimbldon 2007. godine, kao i patike u kojima je osvojio Roland Garos 2009. godine.

- Postignute cene bile su neverovatne, što me jako raduje jer novac ide humanitarnoj organizaciji "Roger Federer" - rekao je švajcarski teniser:

- Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima.

Najveću cenu dosegla su tri reketa koje je Federer koristio na Vimbldonu 2019. godine, sa kojima je izgubio od Novaka u finalu , koji su prodati za 162.500 funti.

Kolekcija Rodžera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik -rekao je predstavnik "Kristija" za AFP tokom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk