NOVAK JE POSLEDNJI ČOVEK: Prvi put posle 16 godina samo jedan član "velike četvorke" nalazi se u Top3 na ATP listi a to je Đoković
NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković je jedini član nekadašnje "velike četvorke" koji se nalazi na nekom od prva tri mesta ATP liste, što se nije desilo od 2005. godine.
Poslednja ATP lista na kojoj je neko od Top3 mesta zauzimao samo jedan član "velike četvorke izašla je 30. maja 2005. godine.
Bilo je to na polovini Rolan Garosa koji će te godine, u svom prvom pokušaju, osvojiti budući član "velike četvorke" i "velike trojke" Rafael Nadal. Rodžer Federer je ulazio u drugu godinu svoje vladavine, a Rafa je pred osvajanje svoje prve GS titule bio na petom mestu.
Nole je ulazio u drugu nedelju svog punoletstva kao 153. igrač sveta i drugi reket Srbije, iza Janka Tipsarevića, dok je Endi Marej izjednačio dotadašnji rekord karijere - 359. mesto na ATP listi.
Više od 16 godina i 63 gren slem titule kasnije, Novak je jedini preostali igrač najtrofejnijeg kvarteta u istoriji tenisa koji i dalje drži vrh. Nadal mu je najbliži na četvrtom mestu, Federer - samo zahvaljujući zapetljanim korekcijama liste zbog pandemije Kovida - drži se na devetom mestu, dok je Endi Marej zbog povreda odavno ispao iz ove priče.
Preporučujemo
NISU NI RAZMIŠLjALI O ZVEZDI? Čudna izjava fudbalera Dinama posle 3. pretkola LŠ
11. 08. 2021. u 09:15
ZASTRAŠUJUĆE! Zagubio je dobitni tiket, a kada je pronašao onog ko ga je "podigao" zapalio mu je kuću (VIDEO)
"Kladioničarske priče" Milana Đurice su video-projekat kompanije Novosti namenjen svim ljubiteljima sportskog klađenja koji mogu da uživaju u zanimljivim pričama najpoznatijeg srpskog tipstera i njegovih gostiju.
28. 12. 2024. u 10:05
ČASTIO SE ZA NOVU GODINU: Granit Džaka došao u Srbiju
Jedan je od najomraženijih fudbalera među Srbima. Ali baš on, Granit Džaka, na teritoriju Srbije je došao.
31. 12. 2024. u 19:42
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (1)