ŠOK U KANADI: Nadal najavljivao titulu u Kanadi, pa odustao od učešća! Sad je i Ju-Es open pod znakom pitanja

Novosti online

11. 08. 2021. u 10:27

NEVOLjAMA Rafaela Nadala kao da se ne nazire kraj!

ШОК У КАНАДИ: Надал најављивао титулу у Канади, па одустао од учешћа! Сад је и Ју-Ес опен под знаком питања

FOTO: AP/Tanjug

Posle šokantne eliminacije sa turnira u Vašingtonu, Španac je morao da otkaže učešće na Kanada openu gde je trebalo da brani krunu. Stigao je Rafa pre tri dana u Toronto i najavio veliki pohod na šestu titulu, kojom bi se izjednačio sa rekorderom Ivanom Lendlom, ali povreda stopala bila je jača.

Rodžers kup je prošle godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, a prethodna dva izdanja osvojio je Rafa. Ove godine turnir je promenio sponzora pa će se umesto Rodžers kup u narednih nekoliko godina zvati Nešnal bank open.

- Mene već nekoliko meseci muči levo stopalo, kao što to mnogi znaju. Nije ova situacija koja me je zadesila baš najsrećnija, tim pre što sam imao mnogo uspeha ovde u Kanadi, a sada neću moći da igram tu, baš kao i 2020 - rekao je Nadal.

Rafa je dodao da mu je vrlo teško bilo da donese ovakvu odluku, ali najvažnije je da se vrati takmičarskom tenisu na najbolji način.

- U ovom trenutku, sa bolom koji sada osećam, stvarno ne mogu da uživam na terenu. Iz tog razloga i ne verujem da bih imao neke veće šanse da uradim stvari koje bih želeo - istakao je Nadal.

Španac je naglasio da sa stopalom "ima problema još od 2005", a da su se bolovi "vratili" ove godine na Rolan Garosu. Na tom, "njegovom grend slemu", čiji je apsolutni rekorder po titulama, izgubio je polufinale upravo od Đokovića, a onda je rešio da napravi dugu pauzu i uhvati zalet za poslednji veliki turnir u godini.

Ali, sada je pitanje - da li će uopšte moći da igra na US Openu.

- Videćemo u danima koji predstoje. Eto, i ovde u Kanadi sam hteo da igram, i to veoma, ali sam morao da donesem odluku kakvu sam doneo - zaključio je Rafa.

Posle odstajanja od Vimbldona i Olimpijskih igara, jasan je bio cilj Španca - uhvatiti zalet i zaustaviti Novaka Đokovića u pohodu četvrti uzastopni grend slem, čime bi pretekao njega i Federera po broju osvojenih najvećih titula i ostvario "kalendarski slem". Ali, uz poraz u Vašingtonu, ovo povlačenje iz Toronta, Nadal je u situaciji koju nikako nije priželjkivao pred deo sezone u kome je nameravao da sputa Noletove planove. Tim pre što je US Open njegov drugi grend slem po broju titula - u četiri navrata je bio šampion Njujorka, poslednji put 2019. Sada je pitanje da li će uopšte moći da igra tamo...

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli