OPET ĆE IGRATI NA JU-ES OPENU: Legendarna Amerikanka dobila specijalnu pozivnicu za poslednji grend slem

Novosti online

18. 08. 2021. u 21:25

BLIŽI se početak Ju-Es opena, a organizatori su odučili da jednu vajld kartu dodele američkoj veteranki Venus Vilijams.

ОПЕТ ЋЕ ИГРАТИ НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Легендарна Американка добила специјалну позивницу за последњи гренд слем

FOTO: AP/Tanjug

Dvostruka šampionka grend slem turnira koji se održava u Njujorku dobila je specijalnu pozivnicu, saopštili su organizatori.

Vilijams je u bogatoj karijeri osvojila sedam grend slem titula, od toga dve na Ju-Es openu 2000. i 2001. godine. Sada se nalazi na 112. mestu na WTA listi, odnosno nije među prvih 104. koliko ih ide u glavni žreb.

Iskusna 41-godišnjakinja nije propustila nijedno izdanje Otvorenog prvenstva SAD još od 2006. godine kada ga je "preskočila" zbog povrede zgloba. Takođe, na Ju-Es openu je stigla i do svog poslednjeg grend slem polufinala 2017. godine.

Vajld kartu za učešće na poslednjem grend slemu u sezoni dobila je i nekada deveta teniserka sveta, takođe Amerikanka Koko Vandevej, koja je trenutno 160. na svetu.

Američke tinejdžerke Kejti Mekneli, Hejli Baptist i  Kejti Volinets takođe su dobile specijalne pozivnice, zajedno sa Emom Navaro i Ešli Kriger.

Kada je reč o muškoj konkurenciji, specijalnim pozivnicama su za dobre igre ove sezone nagrađeni Amerikanci Dženson Bruksbi i Brendon Nakašima. "Vajl kard" je dobio i nekada deveti teniser na ATP listi, Amerikanac Džek Sok, kao i Emilio Nava, Ernesto Eskobedo, Sem Rifis, Zakari Svajda, Maks Pursel i Storm Sanders.

(Sportske.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!