NADAL NE VOLI DA VIDI NOVAKA: Imali smo rešenje za Federera, ali ne i za Đokovića

Novosti online

19. 08. 2021. u 13:02

TONI Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, kaže da je Rafi teško pao poraz u finalu Australijan opena, kao i da za nijansu više voli kada Rafa igra s Federerom, u poređenju s Đokovićem.

НАДАЛ НЕ ВОЛИ ДА ВИДИ НОВАКА: Имали смо решење за Федерера, али не и за Ђоковића

EPA/CAROLINE BLUMBERG

- Najviše volim kada ne igra ni sa jednim od njih, bolje s nekim drugim igračima - nasmejao se Toni - Ipak, malo više s Federerom. Mislim da smo imali način da pobedimo Federera, a sa Novakom je teže, jer nikada ne znaš šta tačno treba da radiš. Ipak, nije to bila velika razlika.

Toni ističe da su statistike i nova tehnologija korisni, ali da se ne treba njima previše zaluđivati.

- Postoje tehnologije koje mogu da pomognu, ali s druge strane, ako se previše oslanjaš na tehnologiju, to ti stvara slabost. Tako je i u životu. Neke stvari nam pomažu, poput detaljne statistike, ali nikada nisam gledao statistiku niti koristio previše tehnologije s Rafom, koncentrisao sam se na druge stvari. Kada lopta ode napolje, onda ponavljamo kako bismo shvatili zašto lopte ide napolje. Najvažnije je aktivno razmišljati, a nekada se to gubi s novim tehnologijama - kaže Toni Nadal za Dabl Bejgl podkast.

Godine 2017, Toni je prestao da radi s Rafom, i posvetio se akademiji, a Rafin trener postao je Karlos Moja, uz Fransiska Rođa.

- Teško mi je da kažem kako se njihov trenerski stil razlikuje od mog. I igrači se menjaju, i Federer se mnogo promenio od 25. do 35. godine, znao je da više ne može da trči i da mora da bude agresivniji. Slično je i s Rafom, bio je svestan da mora da igra agresivnije. Na kraju 2016. sam mu rekao: „Rafaele, ne možeš da trčiš kao ranije, moraš da ideš više na mrežu, da poboljšaš servis i da budeš agresivniji“. Kada je Karlos došao, dao mu je samopouzdanje da napravi te promene, što je bilo važno.

Osvrnuo se Toni i na finale Vimbldona 2008, u kojem je Nadal savladao Federera, a istovremeno je koštao i svog strica mnogo živaca.

- Bio sam veoma nervozan sve vreme. Ne u petom setu, nego od prvog seta. Pogledao sam na sat, prošlo je samo 12 minuta i rekao sam Karlosu Kosti, koji je sedeo do mene: „Toliko dug put nas čeka, četiri sata“. Bilo je i duže, a za mene je to bio najgori dan na terenu, nikada nisam bio nervozniji.

Na molbu da izdvoji najteže Rafine poraze, Toni je rekao:

- Težak je bio Australijan open 2012, zatim Rolan Garos 2009… Ali kada si igrač, kada si trener, znaš da možeš i da pobediš i da izgubiš. To prihvatiš.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!