NOVAK ĐOKOVIĆ PRIVODI KRAJU PRIPREME ZA JU-ES OPEN: "Moje fantastično leto"

V. P.

27. 08. 2021. u 20:30

POČELO je odbrojavanje do istorijskog pohoda Novaka Đokovića na kalendarski slem, dostignuće kome su teniski fanovi poslednji put svedočili davne 1969. Tada je Rod Lejver osvojio sva četiri najveća turnira i postavio rebus koji čeka rešenje pune 52 godine.

НОВАК ЂОКОВИЋ ПРИВОДИ КРАЈУ ПРИПРЕМЕ ЗА ЈУ-ЕС ОПЕН: Моје фантастично лето

FOTO: AP/Tanjug

Od 30. avgusta, kada teniseri ulaze u arene JU-Es opena, Novak će pred sobom imati dvostruki cilj - prvi kalendarski slem u otvorenoj eri i rekord u broju osvojenih grend slemova (21). Na jednom od poslednjih treninga sparing partner mu je bio kanadski teniser Denis Šapovalov.

- Obojica smo dobro servirali. Mislimo da su tereni prilično brzi, čak i brži nego prošle godine, pa ako imate dobar servis... - rekao je Novak za ESPN.

Govorio je i o svojoj formi u 2021, u kojoj je dizao pehare na prva tri grend slema - Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Nažalost, nije uspeo u nameri da osvajanjem zlatne olimpijske medalje pripremi teren za juriš u Njujorku na takozvani zlatni slem.

- Bilo je fantastično leto, koje me je koštalo mnogo, ali ne mogu da se žalim. Imao sam verovatno najbolju grend slem sezonu u karijeri, pa se nadam da ću tako nastaviti - dodao je Đoković, koga u prvom kolu Ju-Es opena čeka duel sa kvalifikantom.

Potom su mu potencijalni rivali Jan Lenard Štruf, David Gofan ili Kei Nišikori, u osmini finala Tejlor Fric. U četvrtfinalu bi mogao da ga sačeka Mateo Beretini, u polufinalu Aleksandar Zverev, a u finalu Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)