BAJKA BRITANSKE TINEJDŽERKE SE NASTAVLJA: Radukoju šokirala olimpijsku šampionku i plasirala se u polufinale Ju-Es opena (VIDEO)

Novosti online

08. 09. 2021. u 21:03

NASTAVLjA se američki san Eme Radukanu! Britanka koja još nema ni 19 godina stigla je iz kvalifikacija do polufinala Ju-Es opena i to tako što je u četvrtfinalu eliminisala olimpijsku šampionku Belindu Benčić - 6:3, 6:4!

БАЈКА БРИТАНСКЕ ТИНЕЈЏЕРКЕ СЕ НАСТАВЉА:  Радукоју шокирала олимпијску шампионку и пласирала се у полуфинале Ју-Ес опена (ВИДЕО)

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Radukanu je tek treća teniserka izvan Top 100 koja je uspela da se plasira u polufinale Ju-Es opena.

Do tog podviga je stigla iz kvalifikacija i bez izgubljenog seta. Na Flešing medouz je došla kao 150. igračica sveta a plasmanom u polufinale obezbedila je mesto broj 51 sledećeg ponedeljka.

Protivnica u polufinalu biće joj bolja iz meča Karolina Pliskova - Marija Sakari. Drugi polufinalni par čine Arina Sabalenka i još jedna tinejdžerska senzacija, Lajla Fernandes, koja je na putu do polufinala eliminisala Naomi Osaku, Anđelik Kerber i Elinu Svitolinu.

Pre manje od tri meseca Ema je bila 361. na VTA listi i malo ko izvan britanskog teniskog saveza je uopšte čuo za nju. Onda je dobila specijalnu pozivnicu organizatora Vimbldona i tamo stigla do osmine finala.

Ema je rođena 2002. godine u Torontu, ali se sa dve godine preselila u Bromli, na jugoistočnom obodu Londona.

Otac joj je Rumun, a majka Kineskinja pa ne čudi što su joj idoli iz ženskog tenisa Simona Halep i Na Li.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu