DEVOJČICE ZA PEHAR: Ema (150. na listi): Šok, pravo ludilo. Lejla (73): Mnogi sumnjali u mene

Đ. S.

10. 09. 2021. u 21:26

TINEJDž senzacije boriće se za pehar Ju-Es opena. Ema Radukanu i Lejla Fernandez (obe 2002. godište), plasirale su se u finale njujorškog grend slema i kreirale jednu od najlepših ovogodišnjih teniskih priča.

ДЕВОЈЧИЦЕ ЗА ПЕХАР: Ема (150. на листи): Шок, право лудило. Лејла (73): Многи сумњали у мене

FOTO: AP

Prvo je Ferandezova u polufinalu savladala Arinu Sabalenku posle velike borbe (2:1), da bi Radukanuova nešto kasnije razbila Mariju Sakari (2:0) i tim činom prešla put od kvalifikantkinje do finalistkinje.

Prvi put u istoriji nekog slema, desio se takav slučaj, ali bajkama i jedne i druge će doći kraj. S tim da će jednoj biti srećan, a drugoj tužan.

- Iznenađenje. Iskreno, ne mogu da verujem. Šok, ludilo. Sve to zajedno. Mnogo mi znači sve ovo. Naravno da sam kao i svi želela da igram na grend slemu, ali nisam znala da će se to dogoditi ovako brzo, a onda još i finale ovako rano, jednostavno nemam reči - kazala je Ema Radukanu, inače 150. na VTA listi.

Isto važi i za Kanađanku Fernandez, koja će značajno napredovati sa 73. pozicije. Njen put do finala bio je izuzetno težak, savladala je dve grend slem šampionke, Anđelik Kerber i Naomi Osaku, a u noći između petka i subote je pokazala da i te kako pripada teniskom kremu.

- Mnogi su sumnjali u mene. Govorili su mi da nikada neću postati profesionalna teniserka i da se posvetim studijama. Sećam se reči moje učiteljice koja mi je rekla da prestanem da se bavim tenisom, da nikada neću biti neko u ovom sportu i da se posvetim isključivo učenju. Svaki dan mi je to u glavi i kažem sebi da treba da nastavim da se borim za svoje snove - kazala je Kanađanka čiji je otac nekadašnji fudbaler iz Ekvadora, Horhe Ferandez, dok joj majka Filipinka.

Interesantna životna priča krasi i Emu Radukanu, čiji je otac Jan iz Rumunije, dok joj majka Rene Kineskinja. Njeni roditelji su emigrirali u Kanadu, rođena je u Montrealu, a kada joj je bilo dve godine, preselili su se u Veliku Britaniju. Bavila se baletom, vozila motocikle, ali je ipak odluka pala na tenis. Pun pogodak čini se.

BONUS VIDEO:

ODUŠEVLjENjE KAO NIKAD PRE: Vajda slavi Novakovu pobedu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...