ISTORIJSKI SPOJ TESLE I NOVAKA! Jedan postao besmrtan u NJujorku, drugi to može biti danas!

Novosti online

12. 09. 2021. u 09:51

GENIJALNI naučnik obasjao je svet, a svoja najveća naučna dostignuća postigao je upravo u Njujorku, gde je u bezbroj navrata pokazao da je on najbolji naučnik, a ne Tomas Edison. Danas je pred Novakom Đokovićem na pozornicama njujorške teniske arene da svetu pokaže da teniska večnost pripada njemu, a ne njegovim rivalima.

ИСТОРИЈСКИ СПОЈ ТЕСЛЕ И НОВАКА! Један постао бесмртан у Њујорку, други то може бити данас!

FOTO: Tanjug/Arhiva Novosti

Jedan od najvažnijih trenutaka u teniskoj istoriji biće odigran danas u 22 časa po našemvremenu, kada će svetla svakog reflektora biti uprta u Novaka Đokovića i Danila Medvedeva. 

Baš poput Tesle sa kojim ga često porede, Novak je neshvaćeni genije čiju briljijantnost pokušavaju da ukradu i prisvoje. On ćuti, bori se i pokušava da iza sebe ostavi zaostavštinu koju će generacije prepričavati. 

Da Novak igra finale Grend slema više i nije vest, vest je to što se danas bori za 21. trofej u svojoj karijeri kada su "mejdžors" turniri u pitanju. Nema sumnje da ako osvoji turnir u Njujorku Đoković će postati najbolji svih vremena, a da mu nema ravnih pokazaće i "kalendarskim slemom", koji nemaju ni Rodžer, a ni Rafa.. Jedini koji se njime može pohvaliti je Rod Lejver davne 1969. godine. 

Čeka i srpski sport ovaj trenutak kao da čeka Novu godinu, i možda će baš tamo negde kad sat otkuca ponoć i biti sve gotovo, pa će se svečarski nazdravljati u krugu porodice i prijatelja, za Novaka.

Ali, primećujete i to sigurno, nema treperave euforije za jedan ovakav momenat iako je ovo baš, baš velika stvar, toliko velika da će u večnim almanasima tenisa i sporta ostati zapisano "za vjeke vjekova" - Srbin je najveći, Srbin je najbolji, bolji se nije rodio u sportu koji od kad je izmišljen pripada eliti.

Ono što je Nikola Tesla značio za svet, to Novak znači za teniski svet. Tako će ga i pominjati za 10, 20, 50, za 100 godina godina. Kao genijalca iz Smiljana. Tesla je doneo svetlost svetu i Americi, i sudbinski, stvarao je baš u Njujorku, svojim genijem je ubeđivao svet da je on original, a Edison plagijat.

Na istom mestu, u istom gradu, Novak danas želi po ko zna koji put  da objasni svetu da je on najveći, jedini najbolji, ne Federer, ne ni Nadal - samo on.

Opet oko euforije. Ne osećamo je jer nas je Novak navikao da su njegova ostvarenja nešto najnormalnije. Čogek dođe, pobedi i osvoji trofej. Kao da je ušao u prodavnicu, kupio kiselu vodu i hlen, i izašao.

Što bi rekao Muta Nikolić u kultnom obraćanju naciji: "ljudi, pa sve je ovo normalno"

Samo se opustite i zavalite večeras, budeite slobodni da se osetite privilegovanim jer živite u eri Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO 

 

(Novosti.rs/Telegraf.rs) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu