SVAKA ČAST EMI ALI NAŠA MALA MO JE BOLJA: Monika Seleš pre 19. rođendana osvojila čak sedam gren slem titula!

Novosti online

12. 09. 2021. u 17:08

EMA RADUKANU je očarala svet trijumfom na Ju-Es openu i to bez izgubljenog seta.

СВАКА ЧАСТ ЕМИ АЛИ НАША МАЛА МО ЈЕ БОЉА: Моника Селеш пре 19. рођендана освојила чак седам грен слем титула!

FOTO: EPA

Nema sumnje da je to veliki uspeh i da ćemo u narednom periodu videti još mnogo uspeha od britanske teniserke, ali ljubitelji tenisa u Srbiji imali su pre tridesetak godina priliku da se raduju uspesima našeg teniskog čudaa od deteta - Monike Seleš.

FOTO: EPA

Ema će za dva meseca napuniti 19 godina, a naša mala Mo je u tom uzrastu imala - verovali ili ne - čak sedam gren slem titula!

Rođena Novosađanka koja je posle raspada Jugoslavije uzela američko državljanstvo je zaključno sa 1992. godinom imala u svojim vitrinama dve titule na Australijan openu (1991. i 1992), tri uzastopne na Rolan Garosu, od 1990. do 1992, kao i dve na Ju-Es openu 1991. i 1992. Malo joj je nedostajalo da 1992. uzme kalendarski slem koji večeras napada Novak Đoković, ali je Štefi Graf bila bolja u finalu.

Nažalost, u jeku njenog najvećeg uspona, 1993. godine je doživela napad nožem tokom teniskog terena u Hamburgu, posle čega više ništa nije moglo da bude isto, iako je i 1996. uspela da osvoji još jedan Australijan open.

Foto arhiva VN

Moniku sledi švajcarska senzacija Martina Hingis koj je sa 18 goina i deset meseci imala pet mejdžorsa (tri Melburna i po jedan Njujork i Vimbldon), Štefi Graf (po jedan RG i Ozi open) i Trejsi Ostin (dva Ju-Es opena) po dve. Hana Mandlikova, Aranča Sančez Vikario, Serena Vilijams i Marija Šarapova radovale su se po jednom u ovom uzrastu, baš kao i Ema.

(Sportske.net)

BONUS VIDEO - Nina Stojanović nakon duela Srbije i Kanade u Bili Džin King Kupu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...