"VELIKA TROJKA" SA 34 GODINE: Đoković je dominantan u odnosu na Federera i Nadala

Novosti online

19. 09. 2021. u 11:46

VEĆ dugo traje debata ko je najbolji teniser svih vremena. Svako misli različito, ali sada se pojavio još jedan parametar koji Novaka Đokovića stavlja ispred velikih rivala - Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

ВЕЛИКА ТРОЈКА СА 34 ГОДИНЕ: Ђоковић је доминантан у односу на Федерера и Надала

FOTO: AP/Tanjug

Naime, strani mediji izvukli su podatak po kome su uporedili ovu trojicu tenisara u 34. godini, koliko sada ima Đoković, najmlađi među njima.

Fascinantno deluje podatak da je Srbin vladao svetskim tenisom i kada je Federer imao toliko godina (2015. godine), a to je bio period kada je Đoković kompletirao sva četiri slema, samo ne u kalendarskoj godini, nego od Vimbldona do Rolan Garosa.

Isto je bilo i prošle sezone kada je Nadal imao 34 leta, jer je Novak osvojio Australiju i igrao finale u Parizu, Španac je imao titulu na Rolan Garosu, dok je Ju-Es osvojio Dominik Tim.

Ako se i ovaj parametar gleda jasno je da Đoković vodi u GOAT trci. Novak ima najviše nedelja provedenih na prvom mestu, što je takođe bitno kada se priča o najboljem ikada.

Treba reći da sva trojici imaju po 20 grend slem titula. Srbin nije uspeo da ih pretekne u tom segmentu, pošto je u finalu Ju-Es opena poražen od Danila Medvedeva sa 3:0.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)