MEDVEDEV PRIZNAO: "Svrgavanje Novaka sa broja jedan je nemoguća misija"

Novosti online

24. 09. 2021. u 15:58

RUSKI teniser Danil Medvedev, koji u Bostonu predvodi tim Evbrope na Lejver kupu, priznao je da će biti nemoguće svrgnuti Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste ove godine.

МЕДВЕДЕВ ПРИЗНАО: Свргавање Новака са броја један је немогућа мисија

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

- Iskreno, deluje mi gotovo nemoguće. Imam da branim poene iz Pariza i sa završnog turnira, a Novak nema toliko mnogo poena da brani - zaključio je Medvedev.

Od turnira koji mogu da utiču na bodovni saldo Medvedeva, ostali su mastersi u Indijan Velsu i Parizu, Završni turnir u Torinu i ATP 500 u Beču.

- U Beču sigurno neću igrati jer je iste nedelje kad i turnir u Sankt Petersburgu. Verovatno neću igrati ni tamo, ali ako budem igrao te nedelje biću u Sankt Petersburgu - dodao je Rus.

Turnir u Sankt Petersburgu prošle godine je upao u Seriju ATP 500, ali se ove godine vraća u Seriju 250. Medvedev je 2020 igrao oba i oni mu se broje u zbir ATP 500 turnira, ali izgubiće samo 135 poena kad ispadnu s liste. S druge strane, Noletu takođe otpada četvrtfinale Beča, ali i titula iz Tokija koju neće braniti.

- Ostaju mi Indijan Vels, Pariz i Torino. Ako osvojim sva tri u igri sam za prvo mesto, ali to je ogroman izazov - skeptičan je Medvedev.

Rus je veoma uzbuđen što će u Bostonu predvoditi tim Evrope.

Ovo će biti četvrto izdanje takmičenja koje je osmislio Rodžer Federer, a prvo u kome boje Evrope neće braniti nijedan član "Velike trojke", pa je selektor Bjern Borg izabrao šest igrača iz "Nove generacije".

Medvedev predvodi tim, a tu su pored njega Cicipas, Zverev, Rubljov, Beretini i Kasper Rud.

- Vrlo sam uzbuđen što predvodim tim Evrope. Ovo mi je prvo učešće pa ne znam šta da očekujem. Znam u kom formatu se igra i želim da donesem što više poena ekipi u singlu, jer ne verujem da ću igrati dubl... Nisam baš dobar u dublu. Jedva čekam da osetim kako je to gledati meč sa klupe jer nije isto kao na TV ili kad igraš. Zato se podjednako radujem i svom prvom meču, ali i prvom meču koji igraju Kasper Rud i Rajli Opelka - rekao je Medvedev.

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)