KRAJ ZA FEDERERA: Švajcarac u ponedeljak ispada iz Top 10, poslednji put kad se to desilo pred AO trijumfalno se vratio, ali sada je gotovo?

Novosti online

12. 10. 2021. u 11:02

RODžER FEDERER od narednog ponedeljka neće biti u Top 10 igrača na ATP listi, prvi put posle 2017. godine.

КРАЈ ЗА ФЕДЕРЕРА: Швајцарац у понедељак испада из Топ 10, последњи пут кад се то десило пред АО тријумфално се вратио, али сада је готово?

Rodžer Federer foto: AP

Nekada najbolji teniser sveta pašće na 11. poziciju, pošto je Poljak Hubert Hurkač pobedom nad Fransisom Tiafoom obezbedio 10. mesto na sledećoj listi.

Švajcarca će preskočiti i Janik Siner ukoliko stigne do polufinala, dok će u slučaju da ispadne u četvrtfinalu, Italijan zaostajati samo osamdeset bodova za Švajcarcem. 

Priliku da preskoči Federera propustio je Feliks Ože-Aljasim, pošto ga je u drugom kolu eliminisao Španac Vinjolas.

Još četvorica tenisera (Švarcman, Garin, Karenjo Busta i Monfis) mogli bi da preskoče Federera, ali samo u malo verovatnom slučaju da osvoje Indijan Vels.

Naredni Hurkačov protivnik biće Karacev koji je eliminisao Šapovalova. Pobednik tog meča u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Medvedev - Dimitrov.

Hurkač bi mogao da pomogne Novaku da obezbedi ostanak na čelu ATP liste do kraja godine, ukoliko eliminiše Rusa koji je veliki favorit protiv Dimitrova, a u prethodnom kolu je lako izašao na kraj sa Krajinovićem.

Poljak i Rus sastajali su se dva puta do sada, oba puta ove godine, a skor je 1:1. Hurkač je pobedio u osmini finala Vimbldona sa 3:2 u setovima, a Medvedev se revanširao u četvrtfinalu kanadskog mastersa koji je kasnije osvojio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

FANTASTIČAN USPEH: Evo šta je Novak Đoković zaradio plasmanom u finale Šangaja