DISKRIMINACIJA I ULTIMATUM! Đoković dobio podršku od Medvedeva i Cicipasa

Novosti online

22. 10. 2021. u 12:06

ONO što su Australijanci na početku pričali uvijeno, sve više postaje i zvanično - neće dopustiti inostranim teniserima da nastupe u Melburnu ako nisu primili vakcinu.

ДИСКРИМИНАЦИЈА И УЛТИМАТУМ! Ђоковић добио подршку од Медведева и Циципаса

Foto: Tanjug/AP

Bez obzira na opštepoznatu činjenicu da je Australija kontinent i zemlja za sebe (pomalo izolovana), takva je objava prilično iznenađujuća.

Jer ni u jednoj državi još vakcina protiv koronavirusa nije uvedena kao (zakonska) obaveza, nego je još uvek na nivou preporuke.

– Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju ne puštamo ljude koji se nisu vakcinisali sa dve doze – rekao je australijski ministar za imigraciju Aleks Hok na konferenciji za medije, a na pitanje o Novaku Đokoviću odgovorio je:

– Nemam posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega – moraće se primiti dve doze vakcine – ponovio je Australijanac.

Foto: AP

 

Situacija je sada jasna, Đokoviću je poslat ultimatum: ili će se vakcinisati ili ništa od odbrane Australijan opena i osvajanja 21. grend slem naslova.

Srbin zasada ne otkriva šta će učiniti, ne zna se ni da li je primio vakcinu, ali se pretpostavlja da nije. 

– Pratim situaciju, a konačnu odluku doneću početkom novembra. Strašno je to što se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu da verujem da smo spali na to da diskriminišemo ljude prema tome hoće li se vakcinisati ili neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude – rekao je nedavno Đoković.

Nešto bi o ovome trebale reći i teniske organizacije, pre svega ITF, ATP i VTA, ali one zasad ćute. U principu, pravilo bi bilo da, ako zemlja domaćin (Australija) ne može osigurati ulazak svima, onda joj se takmičenje oduzima. Ipak, ovde se očito radi o diskriminaciji igrača iz inostranstva u odnosu na australijske tenisere, koji, kako stvari stoje, za nastup neće morati da budu vakcinisani.

Foto: AP

 

Uz Novaka su stali i njegovi najveći rivali u poslednjih godinu dana Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

- Sviđa mi se Novakova izjava povodom cele ove situacije. Kao što je rekao, vakcinacija je lična stvar i nema potrebe da iko javno iznosi svoj status po tom pitanju. Ja sam takođe odlučio da se ne izjašnjavam o tome - rekao je Medvedev, a preneo „Ubitetnis.net“

- Uskoro će se ionako saznati ko je vakcinisan, a ko ne. Naravno, neki teniseri će se pred Australijan open možda izjasniti kao povređeni, ali to je samo igra reči - dodao je ruski teniser.

On je takođe istakao da njegova želja da zaigra u Melburnu nije sporna.

-Želim da igram u Australiji, to je sve što mogu da kažem - zaključio je Danil Medvedev.

Sa druge strane, treći reket sveta Stefanos Cicipas ističe da je spreman da ispuni sve uslove kako bi se takmičio na prvom grend slemu, kao i da će se vakcinisati onog momenta kada vakcina postane i obavezna.

- Igraću pod uslovima koji budu zvanično postavljeni. Mislim da je to fer - istakao je grčki teniser.

Ipak, poput Đokovića i Medvedeva ni on nije želeo da otkrije svoj vakcinalni status.

- Žao mi je, ali neću otkrivati ništa od svog medicinskog statusa, hvala - kratko je poručio Cicipas, a preneo „Neoskosmos.com“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)