ČUDESNI PREOKRET! Đoković i Krajinović uspešni u dubl uvertiri za Dejvis kup

Goran ČVOROVIĆ

02. 11. 2021. u 10:30

KAKAV preokret, čudesan preokret! Novak Đoković i Filip Krajinović su u prvom kolu dublova na Mastersu u Parizu, kao uvertira za singl duele i predstojeći Dejvis kup, savladali australijsku kombinaciju Aleks de Minaur - Luk Savil sa 4:4, 6:4, 10:8.

ЧУДЕСНИ ПРЕОКРЕТ! Ђоковић и Крајиновић успешни у дубл увертири за Дејвис куп

TRIJUMF Krajinović i Đoković/FOTO: AP

Od stalnog dopisnika iz Pariza

Nole i Fića su, posle gubitka prvog seta, zaigrali sjajno, 10. gem pretvorili u brejk, izjednačili na 1:1, da bi u supertaj-brejku stigli do zasluženog slavlja.

U singlu, Đokovića (1. nosilac) večeras, ne pre 19.30, u drugom kolu čeka Mađar Marton Fučovič. U delu žreba je sa Cicipasom (3), Rubljevom (5) i Hurkačem (7). U istoj polovini su i Krajinović (danas igra protiv Opelke oko 12.30), Kecmanović, koji je plasman izborio u kvalifikacijama i danas (oko 15.30) se sastaje sa Monfisom, kao i Đere, koji je sinoć igrao sa Musetijem.

S velikim dužnikom iz finala Ju-Es opena i konkurentnom za najvišu poziciju na kraju godine Medvedevom (2) Đoković će moći da se sretne tek u pariskom finalu.

- Osećam se dobro na terenu. Poslednjih nekoliko dana sam imao treninge sa Krajinovićem, Dimitrovom, Medvedevom. Pomogli su mi da uđem u stanje takmičarskog naboja, jer nisam igrao zvanični turnir još od Ju-Es opena - poručio je Novak u najavi prvog meča.

- Ozbiljno shvatam da bi turnir trebalo da počnem dobrim intenzitetom i kvalitetom. Iskustvo može da mi pomogne da se što bolje snađem u situaciji u kojoj imam nedostatak mečeva u poslednje vreme.

Dušan Lajović se juče plasirao u drugo kolo pobedom nad Amerikancem Mekenzijem Mekdonaldom (54) sa 6:3, 6:4. Bio je to revanš za aprilski poraz u Minhenu, kada je Amerikanac bio 127. igrač i od tada astronomski napredovao na ATP listi. 

- Igrao sam dobro od početka do kraja protiv veoma nezgodnog protivnika. Dobio sam potrebno samopouzdanje i sada sam uspeo da iskoristim ukazane prilike - rekao je Lajović posle meča za "Novosti", osvrćući se i na svoju nešto slabiju igru proteklih meseci.

- Desio se takav period. Svi su se različito suočili s onim što se događalo prethodnih godinu i po i na drugačiji reagovali na to. To je period iza nas, rekao bih, i nadam se da će sve ići nabolje, kako ove sezone, tako i sledeće i narednih, ne samo u tenisu.

Ističe da je sada u formi:

- Osećam se dobro, bez obzira na to što je ovo poslednji ATP turnir u godini, uz Dejvis kup koji sledi. Spreman sam da igram na maksimumu - zaključio je Lajović u izjavi za naš list. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)