OVO NIJE USPEO NI ĐOKOVIĆ: Novak je najbolji od svih finalista u Torinu, ali Medvedev je jedini teniser kome je ovo uspelo ove godine! (FOTO)

Novosti online

13. 11. 2021. u 10:43

SVETSKI reket broj dva Danil Medvedev brani trofej Završnog ATP turnira koji je prošle godine osvojio u Londonu, a na putu do Torina, gde se ove godine održava turnir, ostvario je redak podvig.

ОВО НИЈЕ УСПЕО НИ ЂОКОВИЋ: Новак је најбољи од свих финалиста у Торину, али Медведев је једини тенисер коме је ово успело ове године! (ФОТО)

FOTO: AP

Ruski teniser jedini je igrač na Završnom Mastersu u Torinu koji je ove sezone uspeo da savlada sve učeniske tog turnira, uključujući i Novaka Đokovića.

I Nole je pobeđivao sve rivale s kojima se sastajao u 2021, štaviše, on ima najbolji međusobni skor od osam finalista (11:2), ali ove sezone nije do sada ukrštao rekete sa Kasperom Rudom i Andrejom Rubljevim.

Medvedev je Novaka pobedio u finalu Ju-Es opena, ali je i dva puta poražen od našeg asa, u finalu Ozi opena i nedavno za trofej Pariskog mastersa. Sašu Zvereva pobedio je dva puta, na ATP kupu i u Bersiju. Sa zemljakom Rubljevim ima skor 1:1, kao i sa Cicipasom, koga je savladao u poluinalu Melburna, ali je poražen u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Isti skor ima sa Hurkačom koji ga je eliminisao u osmini finala Vimbldona, a Rus je bio bolji u četvfrtfinalu Toronta. Sa Beretinijem i rudom odigroa je po jedan meč. Italijana je savladao na ATP kupu, a Norvežanina na turniru u Maljorci.

Ukupan skor Medvedeva u 2021. protiv finalista ATP Tura je 8:5. 

Novak je osim od Danila u finalu Ju-Es opena, poražen i od Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara, ali i sa Nemcem ruskog porekla ima pozitivan skor. Pobedio ga je u polufinalu Njujorka, četvrtinalu Melburna i u grupi na ATP kupu. Beretinija je pobedio tri puta, u finalu Vimbldona i četvrfinalima Njujorka i Rolan Garosa. Od Cicipasa je bio bolji u finalu Rolan Garosa i četvrtfinalu Rima, a sa Hurkačem se sastao na putu do trofeja u pariskom Bersiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)