ĐOKOVIĆ DEMONSTRIRAO SILU PROTIV BRITANCA: Zverev ima čega da se plaši!

Č. V./A.I

19. 11. 2021. u 22:15 >> 22:29

NOVAK Đokokvić bez mnogo problema odigrao je meč protiv Kamerona Norija na Završnom mastersu u sezoni 2:0 (6:2, 6:1)

ЂОКОВИЋ ДЕМОНСТРИРАО СИЛУ ПРОТИВ БРИТАНЦА: Зверев има чега да се плаши!

FOTO: AP/Tanjug

Srbin je protiv Britanca odlično otvorio meč, u prvom gemu došao je do brejka, a nakon toga već je bilo jasno da rival nema snage, a ni kvaliteta da mu večeras parira. 

Vrzo je Đoković potvrdio brejk, a rival u trećem gemu uspeva da se upiše na semafor. Novak je brzo došao do 5:1, nakon čega je malo nagazio kočnicu, rivalu dozvolio da dođe do još jednog gema, a potom novim servis gemom upisao prvi set u svoju korist. 

Preslikanu igru videli smo i u drugom setu. Đoković je upisao dva uvodna gema, da bi potom Nori odgovorio i smanjio na 2:1. u gemovima. Odužio se peti gem, tri puta došlo je do izjednačenja, na kraju je prelomio Srbin. 

FOTO: Tanjug

Potom je usledila maestralna igra Đokovića koji je, činilo se, želeo što pre da ode u krevet i zasluženo je slavio 2:0. 

Novak će u 10. jubilarnom finalu Završnog mastersa igrati protiv Aleksandra Zvereva, a taj meč je na programu od 21 čas u subotu.

DRUGI SET 

6:1 - Tri meč lopti imao je Đoković na servis rivala, želeo je da jako i snažno završi, a nakon dve spasene, laganim drop šotom sa mreže slavio je maksimalnim učinkom u grupi. 

5:1 - Novi rutinski gem Đokovića koji nijednom nije dozvolio rivalu da mu odgovori na snažne udarce. Serviraće Srbin za meč. 

4:1 - Đoković je imao gem loptu u petom gemu drugog seta, uspeo je Nori da se odbrani, a Novak je dobru priliku imao, međutim poslao je lopticu napolje, Nori nakon toga nije iskoristio gem priliku. Nakon tri izjednačenja Novak je uspeo da prelomi 

3:1 - Servis volej je proradio kod Đokovića, nije rival imao snage da odgovori, te gem pripada Novaku sa 40:15. 

2:1 Da je odbrana najbolji napad pokazao je Nori. Došao je do dve gem lopte, greška Đokovića donela mu je priliku da se upiše u drugom setu. 

FOTO: Tanjug

2:0 Konačno je Britanac uspeo da u dva navrata pročita Đokovićev servis, što mu je otvorilio prostora za nešto bolju igru, a potom i brejk loptu, prvu u meču. Đoković je sjajnom odbranom sa linije uspeo da je odbrani i dođe do izjednačenja, a nedugo zatim i do gem lopte. Nori još jednom potom šalje lopticu u mrežu. 

1:0 - Kamerun Nori je konačno zaigrao tenis. Došao do gem lopte na svoj servis, a onda je ponovo nastupila nervoza. Izašao je na mrežu, ali je propustio priliku da poentira - poslao je lopticu u aut, na taj način Novaku dao šansu da pokuša da ga ugrozi. Duga razmena dvojice rivala, pokušao je Britanac da lobuje Đokovića, Srbin je to uspeo da vrati, a još jednom je nervoza nadigrala Norija koji šalje lopticu u mrežu - brejk lopta za Đokovića. Srbin je kaznio sve promašaje rivala i nakon osam minuta uzima mu brejk. 

FOTO: Tanjug

6:2 - Dva brza poena za Đokovića, koji je atraktivno došao do 30:0, izvinio se potom rivalu. Tri set lopti ima Đoković. Petim asom dobio je Đoković nakon 29 minuta prvi set. 

5:2 - Đoković je sada spustio ručnu, te rivalu dozvolio da gem dobije sa nulom, najbolji teniser sveta sada će servirati za prvi set. 

5:1 - Novak je ubacio u petu brzinu, samo 22 minuta igre trebalo mu je da dođe do velike prednosti, Nori sada servira za ostanak u meču. 

4:1 - Dobro riternira Đoković u dosadašnjem toku meča, sve je bolji kako vreme prolazi, a to mu je donelo tri brejk lopte. Još jedan dobar ritern duboko u polje rivala doneo mu je sada već ubedljivo vođstvo i dva brejka. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Dve gem lopte izborio je Novak, rivalu je dao nadu kod prve, ali je odličnim servisom zatvorio četvrti gem. 

2:1  - Živnuo je malo Nori u trećem gemu, došao do prve gem lopte. Dobrim servisom naterao je 

2:0 - Samouveren početak prvog tenisera sveta. Đoković je rivalu dao uvodni poen,  a potom vezao tri naredna i lagano uspeva da potvrdi brejk. 

1:0 Meč je servisom otvorio Nori. Odmah je Srbin naterao rivala na dve greške i vezao poene. Videla se nervora na startu kod Kameruna, te je Đoković lako i brzo došao do dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio. Nakon 29 udaraca Đoković dolazi do uvodnog gema i to na servis rivala. 

Uoči meča:

Ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj pošto je Srbin prošao u polufinale kao prvi u grupi i u polufinalu će igrati protiv Aleksandra Zvereva. Nole je do sada ostvario dva trijumfa - bio je bolji od Kaspera Ruda i Andreja Rubljova.

Sa druge strane, Britanac je odigrao samo jedan meč i izgubio je od Kaspera Ruda. Nori je nakon prove runde zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa.

Biće ovo prvi međusobni meč Novaka i Kamerona, a on će početi u 21 sat.

Poznato je i kada najbolji teniser sveta igra u 10. jubilarnom polufinalu Završnog mastersa. Prvi duel igraju Danil Medvedev i Kasper Rud. 

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...