"NAJPONOSNIJI SAM NA TAKMIČARSKI DUH": Đoković oduševljen zbog plasmana Srbije u polufinale Dejvis kupa

Novosti online

02. 12. 2021. u 00:02

KAKAV teniski dan. Završen je uspešno za Srbiju, pošto je naša reprezentacija uspela da pobedi Kazahstan i plasira se u polufinale Dejvis kupa.

НАЈПОНОСНИЈИ САМ НА ТАКМИЧАРСКИ ДУХ: Ђоковић одушевљен због пласмана Србије у полуфинале Дејвис купа

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Odlučujući poen "orlovima" su doneli Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su sa 2:1 pobedili Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova.

Najbolji teniser sveta posle pobede nije mogao da sakrije sreću što on i drugovi nastavljaju pohod ka "salatari".

- Ja sam najponosniji na takmičarski duh, malo smo energetski pali u drugom setu, ali smo uspeli da se vratimo, to je bilo jako važno. Prebacili smo mentalno posle sve na našu stranu. Ponosan sam na Nikolu i na ovaj tim, mislim da smo zaslužili mesto u finalu - rekao je Đoković.

Ćaćić je odigrao sjajan meč, posebno u finišu, onda kada je to bilo najvažnije.

- Ovo je treći put da igramo zajedno, bolji smo svaki put. Imali smo malo problema u drugom setu, izgubio sam dva svoja servisa, ali smo uspeli da se vratimo u trećem setu i jako sam srećan. Hvala Viktoru i mom timu i publici na podršci - dodao je 36. dubl sveta i na kraju pozdravio srpske navijače koji su pružili sjajnu podršku.

Selektor Viktor Troicki pohvalio je momke i nije želeo mnogo da priča o narednom rivalu, selekciji Hrvatske.

- Definitivno sam veoma ponosan na svoj tim, igrači su dali sve od sebe, nismo imali sreću u prvom meču, ali jesmo prošli. Novak je bio fantastičan u singlu i u dublu, takođe Nikola u dublu. Ponosan sam na čitav tim, na celu ekipu. Imaćemo dva dana da se odmorimo za naredni meč, kasno je večeras, a biće vremena da se pripremimo za seledeći duel - zaključio je Troicki.

Potom se Novak još jednom latio mikrofona i u maniru velikih šampiona čestitao odličnom protivniku.

- Samo hoću da kažem da čestitam Kazahstanu što su došli do četvrtfinala, imate sjajne navijače, bravo za sjajnu atmosferu - istakao je Đoković.

Podsetimo, duel Srbije i Hrvatske na programu je u petak od 16 sati. Što se drugog polufinala tiče Nemačka čeka pobednika meča Rusija - Švedska (četvrtak, 16).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)