DA LI BI SE KLADILI NA ŠERIF U MADRIDU? Đokovićev teniski otac priziva senzaciju i poraz Srbije od Hrvatske

Novosti online

02. 12. 2021. u 15:04

KRENULI smo sitno da odbrojavamo do polufinala Dejvis kupa. Reprezentacija Srbije protiv Hrvatske, spektakl u najavi.

ДА ЛИ БИ СЕ КЛАДИЛИ НА ШЕРИФ У МАДРИДУ? Ђоковићев тениски отац призива сензацију и пораз Србије од Хрватске

Foto: N.Paraušić

A jedan čovek je sedeo na klupama obe selekcije, a uz to je i teniski otac Novaka Đokovića. Reč je o Nikoli Piliću, koji je za hrvatske medije govorio o mogućim scenarijima u Madridu.

- Prva kombinacija je da Srbija dobije dva singla i tu je priča gotova, međutim, ako se dogodi iznenađenje i ako bude 1:1, onda je Hrvatska u ulozi velikog favorita. Kao što sam rekao, Srbija je u velikoj prednosti, i ako se ne dogodi senzacija, moramo biti zadovoljni ovim polufinalom - rekao je Pilić.

Marin Čilić i Novak Đoković snage su odmerili 19 puta – u 17 navrata je slavio Đoković, Čiliću su pripala samo dva meča, oba u njegovom najboljem periodu karijere, kada je i bio treći teniser sveta. 

- Sigurno je da će Đoković biti veliki favorit. Ne bih rekao da je potrošen, ako čovek sezonu završi na prvom mestu i sa 3.000 bodova ispred drugog na ATP lestvici, ne možemo pričati o potrošenosti. On je jednostavno i na Olimpijskim igrama, i na Ju-Es openu i na Mastersu u Parizu sve ključne mečeve igrao u petoj brzini, niti jedan u šestoj. I zato je izgubio, jer kada on na betonu igra u šestoj brzini, njega je nemoguće dobiti. Ako je on sedam godina u nizu broj jedan i to sa velikom prednošću u odnosu na broj dva, onda se radi o najboljem teniseru koga ste ikad videli, u što sam i sam sebe uverio poslednjih meseci. Srbija je u ovom polufinalu favorit, i to veliki, kao i Đoković protiv Čilića, ali uvek se vraćamo na onu istu tezu koja glasi da u sportu jednostavno nema garancije. Mislite li da bi se neko kladio na moldavski Šerif protiv Reala u Madridu? Pa nema šanse, iznenađenja su uvek moguća, a dokaze dobijamo iz dana u dan.

Novinare je zanimalo i šta bi Pilić savetovao selektoru Hrvatske.

- Selektor može puno uticati u smislu izbora pravog igrača, koga ćeš staviti na određenog protivnika. Osim toga, naravno, selektor se može i mora pobrinuti da su igrači koje odabere za meč psihički i fizički spremni i da kad dođe trenutak, daju svoj apsolutni maksimum. Često se dogodi da upravo selektor u svoje tenisere unese tu dozu inspiracije koja može da odluči meč, i siguran sam da je u sjajnim mečevima Nine Serdarušića i Borne Goje i selektor Martić i te kako dao svoj doprinos - zaključio je Pilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)