HRVAT OBLAČI DRES SRBIJE: Šta će reći komšije? "Vatreni" i zvanično postao "orao"

Novosti online

07. 12. 2021. u 08:28

REPREZENTACIJA Srbije samo što je završila takmičenje u Dejvis kupu, mora da se okreće pripremama za novo takmičenje.

ХРВАТ ОБЛАЧИ ДРЕС СРБИЈЕ: Шта ће рећи комшије? Ватрени и званично постао орао

FOTO: Printskrin/TSS/N. Miletić

Nismo uzeli "salataru", Hrvati su bili bolji od naših momaka, ali ubrzo imamo šansu za popravni. Od 1. do 9. januara u Sidneju igraće se ATP kup, a Srbija će biti jedan od glavnih favorita za trijumf.

"Orlove" će predvoditi najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je i zvanično prijavljen za to takmičenje. Ipak, jedno ime privlači posebnu pažnju.

Reč je o doskorašnjem reprezentativcu Hrvatske Mateju Sabanovu, koji je uzeo srpsko državljanstvo i nastupiće za naš nacionalni tim u Australiji, zajedno sa najboljim teniserom sveta, kao i sa Lajovićem, Krajinovićem i Ćaćićem. 

Podsećanja radi, braća blizanci Matej i Ivan Sabanov su rođeni u Subotici, vojvođanski Hrvati, koji od 15. godine stanuju u Osijeku, a nedavno su odlučili da igraju za rodnu Srbiju.

Jedan od njih je već dobio i poziv, pa će imati priliku da debituje na ATP kupu u Sidneju.

ATP je objavio i izgled grupa za njihovo novo takmičenje, a Srbija će biti u grupi A uz Norvešku, Čile i Španiju. To bi u nekim ranijim godinama moglo da dovede do susreta s Rafaelom Nadalom, ali legendarnog Majorčanina očekivano nema na ATP kupu, te će im najbolji igrač biti Roberto Bautista Agut.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...