"E, ZATO SMO JAKI!" Novak Đoković se oduševio ovom posetom u Srbiji (FOTO)

Novosti online

07. 12. 2021. u 15:50

DIREKTOR Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović ugostio je danas najboljeg sportistu sveta Novaka Đokovića.

Е, ЗАТО СМО ЈАКИ! Новак Ђоковић се одушевио овом посетом у Србији (ФОТО)

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Izrazivši zahvalnost na Novakovom interesovanju, direktor ove ustanove sproveo je Noleta, kao i njegov stručni tim, kroz objekte Zavoda za sport i medicinu sporta RS i prezentovao delatnost institucije.

Novak Đoković, zaintrigiran onim što je video, izrazio je želju da u narednom periodu obavi kompletne sportsko–medicinske preglede i motorička testiranja u pomenutoj ustanovi.

- Kao i Novak, svakodnevno promovišemo zdrav način života kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu. Pored toga pružamo stručnu podršku organizacijama u sportu, pratimo i primenjujemo najnovija stručna i naučna dostignuća, učestvujući u donošenju odluka u oblasti sporta na nivou države. Da bi sportisti današnjice stigli do titula, medalja i pobeda, nisu dovoljni samo velika želja, spremnost na odricanje i lični entuzijazam. Potreban im je čitav prateći sistem, koji će im omogućiti da uzrastaju do nivoa šampiona kakav je Novak Đoković. Zavod za sport i medicinu sporta RS je pouzdano utočište srpskih sportista, moderna istraživačka i razvojna ustanova, čiji je cilj stručna podrška sistemu sporta i rekreacije u Srbiji - ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.

Izuzetno zadovoljan onim što je video, najbolji teniser sveta je kratko poručio:

- Zato smo jaki kad imamo instituciju kao što je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije - rekao je Novak Đoković.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije na usluzi i sportistima i ostalim građanima

Sport, posebno vrhunski sport, je odavno prepoznat kao socijalni fenomen koji generiše pozitivne promene u dru­štvu. U Srbiji vrhunski sport zauzima posebno mesto, o čemu najbolje svedoči ozbiljan odnos države prema ovom fenomenu i sa druge strane, sjajna odličja koja su rezultat takvog odnosa. Sport je u Srbiji postao neodvojivi deo nacionalne kulture i danas se velika pažnja posvećuje sportu kao važnom činiocu u fizičkom i mentalnom zdravlju ljudi, posebno dece.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije već de­cenijama unazad predstavlja okosnicu razvoja sporta u Srbiji. Kao jedinstvena institucija koja svoju pažnju poklanja kako vrhunskim sportistima, tako i najmlađima, neprestano ra­di na tome da unapredi, proširi i poboljša aktivnosti. Time direktno utiče kako na rezultate vrhun­skih sportista, tako i na pravilan razvoj dece i omladine.

Dugogodišnji rad je prepoznat u novom Zakonu o sportu gde je ustanovi dodeljen status Nacionalnog trening centra, čime je ovoj instituciji ukazana velika čast, ali i data još veća odgovornost.

Zavod za sport i medicinu sporta je danas baza vrhunskog sporta i to u svakom pogledu. Naši stručnjaci iz raznih grana medicine, biomehanike, motoričkih ispitivanja, psihologi­je i drugih naučnih disciplina pripremaju sportiste na pu­tu ka osvajanju medalja, redovno kontrolišu i prate progres sportiste. Pored redovnih testiranja, Zavod upravlja sport­skim objektima koji su dostupni ne samo vrhunskim sporti­stima, već i celokupnom građanstvu, uz prateće, edukativne, sportske i zdravstvene programe.

Usluge Zavoda

Sportskomedicinski pregledi
Procena psihološkog statusa
Motorička testiranja
Fizikalna medicina i rehabilitacija
Sportsko–­rekreativni programi
Usluge za osobe sa invaliditetom


BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...