DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA RAZOČARAO SRBE: Đoković na spisku učesnika? To ne znači da će igrati

Novosti online

09. 12. 2021. u 08:41

NOVAK Đoković i Australija, šta se dešava? Svaki sekund različite informacije stižu iz Melburna. Izgleda da je trenutno samo jedno izvesno, a to je da će se najbolji teniser sveta pojaviti na ATP kupu u Sidneju.

ДИРЕКТОР АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА РАЗОЧАРАО СРБЕ: Ђоковић на списку учесника? То не значи да ће играти

FOTO: AP

Za Sidnej ne važe ista pravila kao za Melburn, ali pitanje je zašto bi Srbin uopšte išao na daleki kontinent da samo igra za reprezentaciju i preskoči prvi grend slem sezone za koji je, ruku na srce, prijavljen.

Ipak, prijava ne znači ništa, bar tako kaže direktor Australijan opena Kreg Tajli.

- Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i, po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrebu, koji dolazi za nekoliko nedelja - pojasnio je Tajli.

Veliki broj medija je juče objavio da bi Đoković mogao da zatraži "medicinsko izuzeće" kako bi se pojavio u Melburnu, ali je Tajli jasno naznačio kakva su pravila.

- Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, osim te da budete vakcinisani, je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Video sam izveštaje u pojedinim medijima. Do sada nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka - dodao je Tajli.

Australijanac je objasnio i šta znači "medicinsko izuzeće".

- Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu, osim odobrenog medicinskog izuzetka - objasnio je prvi čovek Australijan opena.

Prvi čovek Australijan opena je još jednom istakao da veruje da se više od 95 odsto tenisera vakcinisalo, što je po njemu ogroman napredak u odnosu na 50 odsto od pre samo nekoliko meseci. A da li je i Novak među njima, to niko osim njega ne zna...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu