TENIS TUGUJE: Preminula osvajačica 21 grend slem titule

D. N.

11. 12. 2021. u 15:55

TENISKA legenda preselila se u večnost.

ТЕНИС ТУГУЈЕ: Преминула освајачица 21 гренд слем титуле

Tanjug/AP

U 86. godini je preminula čuvena Darlen Hard, jedna od najneverovatnijih osoba koja se bavila tenisom na vrhunski način.

Ona je briljirala na terenu uz, za to vreme, nestvarnu volej-igru posle snažnih servisa, a naročito je impresivna bila u parovima.

Ipak, do 21 grend slem titule nije stigla samo u toj vrsti "belog sporta".

Darlen Hard, rođena 6. januara 1936. u Kaliforniji, osvojila je Rolan Garos u pojedinačnoj konkurenciji 1960. godine, a iste te sezone, kao i naredne, došla je do tiula na Ju-Es openu, takođe u singlu. Igrala je i dvaput finale Vimbldona.

Čak 13 grend slem titula je osvojila u nadmetanju ženskih dublova: tri na Rolan Garosu, četiri na Vimbldonu, a šest u svojoj domovini, na Ju-Es openu.

U igri mešovitih parova, do grend slem pehara je dvaput dolazila na Otvorenom prvenstvu Francuske, a triput na Vimbldonu. 

Posebno je bila impresivna njena poslednja titula na jednom od četiri najveća turnira.

Naime, već sa 27 godina Darlen Hard je rešila da prestane da se takmiči i postane teniska instruktorka, ali se šest godina kasnije vratila takmičnjima. Na kratko. Tada su ona i Fransoa Dir iz Francuske zaigrale na Ju-Es openu, stigle do finala u kome su čuvena Margaret Korts i Virdžnija Vejd osvojile prvi set sa 6:0, da bi junakinja ove priče, sa svojom dubl partnerom iz Francuske, dobila naredna dva (6:3, 6:4) čime je Darlen Hard došla do 21. grend slem titule u karijeri.

Članica Teniske kuće slavnih postala je 1973. godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)