ON ODLUČUJE HOĆE LI ĐOKOVIĆ IGRATI U AUSTRALIJI: Jači je od države, odluka je u njegovim rukama

Novosti online

05. 01. 2022. u 16:52

TENISKI svet željno iščekuje epilog oko ulaska Novaka Đokovića na tlo Melburna.

ОН ОДЛУЧУЈЕ ХОЋЕ ЛИ ЂОКОВИЋ ИГРАТИ У АУСТРАЛИЈИ: Јачи је од државе, одлука је у његовим рукама

FOTO: EPA/Tanjug

Vlasti države Viktorija na skandalozan način dočekale su najboljeg tenisera sveta, kome su odbile vizu. Napravljena je navodna greška u dokumentaciji, te je došlo do zastoja na carini.

Nije tajna da vlasti Viktorije vode negativnu kampanju protiv Novaka, a sve je kulminiralo time da mu nije dozvoljen ulazak u zemlju. Za sada.

Da stvar bude još konfuznija, potrudila se savezna vlada Australije u čijim je rukama odluka hoće li Novak ući u Melburn ili ne. Učešće Srbina na Australijan openu zavisi od Aleksa Houka ministra za imigraciona pitanja.

Pred njim su dva rešenja, da Đokovića deportuje, ili da mu dozvoli ulazak u državu, odnosno učešće na prvom grend slemu.

Naime, prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad svih, čak i države Viktorije. Tamošnji ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast po ovom pitanju, te može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese federalna država, a kamoli lokalna vlast, poput one iz savezne države Viktorija.

Bez obzira na konačan rasplet situacije, već sada je jasno da su se Australijanci žestoko obrukali dočekom najboljeg tenisera svih vremena i čoveka koji drži rekord sa devet titula na Australijan openu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

OSVOJIO JE ONO ŠTO JE NAJVIŠE ŽELEO: Federer u Šangaju, da li će gledati Novakov meč? (VIDEO)