NOVAK IMA SVE VEĆU PODRŠKU KOLEGA! Oglasili se Beker, Zverev... Sandgren poručuje: Ako ga posle svega puste da igra - BIĆE NEMILOSRDAN

Novosti online

06. 01. 2022. u 20:42

DRUGI dan nakon što je najbolji teniser sveta Novak Đoković, nerazumnom odlukom australijskih pograničnih organa, zatočen u Melburnu - sve je više njegovih kolega iz sveta tenisa koji dižu glas u odbranu našeg šampiona.

НОВАК ИМА СВЕ ВЕЋУ ПОДРШКУ КОЛЕГА! Огласили се Бекер, Зверев... Сандгрен поручује: Ако га после свега пусте да игра - БИЋЕ НЕМИЛОСРДАН

Foto AP

Prvi su se još juče javili legenda australijskog tenisa Pol Meknami i američki as Tenis Sandgren, da bi danas posle novih informacija, ovaj potonji poslao novu poruku podrške:

- Nisam siguran da bih, da sam na njegovom mestu, izdržao do ponedeljka i konačne odluke po žalbi, ali podržavam tu žalbu ako oseća da su ga tretirali nepošteno i nehumano - rekao je Sandgren.

Amerikanac smatra da će Novak biti nepobediv u Melburnu, ako ga kojim slučajem ipak puste da nastupi.

- Zamišljam kako izlazi na teren, publika mu zviždi i podsmeva mu se a on uprkos tome igra dobro. Inače ne želim da se sastanem s njim na terenu jer nemam mnogo šansi, a u takvim prilikama, kada ga puste iz tog kaveza posle nekoliko dana - ne želim ni da gledam to a ne da igram protiv njega. Kad je odlučan da nešto uradi bukvalno ga ništa ne može zaustaviti, jednostavno neće stati - zaključio je Sandgren.

Treći igrač sveta Saša Zverev jedan je od dvojice tenisera, uz Danila Medvedeva, kome Novakovo odsustvo sa Ozi opena itekako odgovara - jer mu daje šansu da se domogne prvog mesta na ATP listi.

Naturalizovani Nemac, međutim, rezonuje u skladu sa svojom slovenskom (ruskom) dušom:

- Nikad neću reći lošu reč o Novaku u životu! Nekako je dobio vizu, pa sigurno postoji razlog zbog kojeg nije mogao da se vakciniše. A, postoje i petorica drugih igrača koji su dobili izuzeće, ali ne znamo njihova imena – rekao je Zverev.

U razgovoru za radio Bi-Bi-Si lajv, nekadašnji Novakov trener, Boris Beker, kaže da je naš teniser sve uradio po propisima.

– Novak je imao medicinsko izuzeće, zajedno sa još petoricom tenisera iz žreba. Sve je odradio u saglasnosti sa Australijan openom, profesionalno. Nije prekršio nijedno pravilo, dobio je dozvolu da igra, i to je povredilo one Australijance koji nisu godinu i po dana mogli da vide svoje najmilije – rekao je Beker i dodao:

– Razumem gnev australijske javnosti, ali moram da stanem u odbranu Đokovića jer bez medicinskog izuzeća sigurno ne bi ni doleteo u Australiju – istakao je Beker.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)