ULTIMATUM MITROPOLIJE SKOTU MORISONU: Australijski Srbi neće glasati za vlast koja je utamničila Novaka Đokovića (FOTO)

Novosti online

08. 01. 2022. u 15:37

NEKOLIKO teških dana je iza Novaka Đokovića, a sigurno je da mu izolacija još teže pada zbog božićnih praznika. Australijanci nisu imali ni toliko sluha da puste sveštenika u njegov prinudni smeštaj, a to je izazvalo i reakciju Mitropolije australijsko-novozelandske SPC.

УЛТИМАТУМ МИТРОПОЛИЈЕ СКОТУ МОРИСОНУ: Аустралијски Срби неће гласати за власт која је утамничила Новака Ђоковића (ФОТО)

Foto: Tviter printskrin/@MilesProust, Tanjug/AP

Mitropolija je preuzela i konkretne mere, a među njima je i poziv vernicima SPC u Australiji da ne glasaju za sadašnjeg premijer Skota Morisona na izborima zakazanim za april ove godine.

– Pozivamo sve vernike da daju podršku Novaku Đokoviću popunjavanjem i slanjem priloženog šablona pisma premijeru. Ova borba nije samo borba protiv nepravde i stigmatizacije reketa broj jedan u svetu, već pre svega borba za slobodu i ljudsko dostojanstvo, koje je danas ugroženije nego ikada ranije – navodi se u saopštenju Mitropolije.

Tekst obrasca izgleda ovako:

– Dragi Skote Morisone, ja sam Australijanac i želim da Vas obavestim koliko sam zgrožen načinom na koji ste se Vi i Vaša vlada ponašali prema prvom teniseru sveta i devetostrukim šampionom Australijan Opena. Tražim da odmah oslobodite Novaka Đokovića i okončate ovaj politički obračun. Ako se ovaj debakl ne okonča vrlo brzo, smatrajte da na sledećim izborima neću glasati za Vas – navodi se u saopštenju.

Objava Mitropolije na Fejsbuku naišla je na odobravanje vernika, koji su u komentarima prilagali i dokaze da su obrazac prosledili na adresu gospodina Morisona.

FOTO: Fejsbuk

Podsetimo, sveštenih crkve "Svete Trojice" u Melburnu Milorad Lokard tražio je dozvolu imigracionih vlasti da poseti najboljeg tenisera svih vremena kako bi sa njim obeležio Božić, ali su ga vlasti odbile.

- Naš Božić je bogat mnogim običajima i vrlo je važno da ga poseti sveštenik - izjavio je sveštenik Lokard za “Australijan broadkasting korp”.

- Čitava stvar oko ovog događaja je užasna. Da mora da Božić provede u pritvoru, to je nezamislivo - poručio je Lokard.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu