DANILE, VELIKI SI... Voleo bih da igram finale sa Novakom na njegovom omiljenom mestu, pa i da ga izgubim

Novosti online

18. 01. 2022. u 09:52

DRUGI teniser sveta Danil Medvedev iz Rusije plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 91. igrača sveta Švajcarca Henrija Laksonena posle tri seta, 6:1, 6:4, 7:6.

ДАНИЛЕ, ВЕЛИКИ СИ... Волео бих да играм финале са Новаком на његовом омиљеном месту, па и да га изгубим

Foto: AP

Medvedev je pobedio posle nepuna dva sata. On je četiri puta oduzeo servis Laksonenu, koji je napravio jedan brejk.

Posle meča Rus nije želeo da prihvati ulogu favorita u Melburnu. Na pitanje koje je dobio iz studija Eurosporta oko toga ko je favorit, Rus je dao zanimljiv odgovor:

- Uvek kažem da je onaj koji je najviše rangiran favorit, ali ću ovoga puta istaći da je sada Nadal taj. Ipak, on ima 20 grend slemova - rekao je Medvedev, dok se sa njegovim mišljenjem ne slaže Mats Vilander:

- Sada kada Novak nije ovde, mislim da je Danil najbolji igrač na svetu. Jeste, rekao je da je Rafa favorit, ali smatram da je to ipak Medvedev - poentirao je Šveđanin.

Naravno, bilo je priče i o Novaku Đokoviću, gde je Rus još jednom pokazao koliko ima srce.

- Melburn, 'Rod Lejver' arena, to je njegovo omiljeno mesto na svetu, toliko mečeva, dobijenih finala i polufinala, bio je sjajan. Pokušao sam da ga sprečim prošle godine, ali sam bio daleko od toga. Voleo bih da imam ponovo šanse da igram sa njim u finalu na 'Rod Lejveru', čak i da me pobedi. U finalu US opena sam uspeo da pobedim Novaka, išao je po nešto specijalno, igrao je dobar tenis, servirao dobro. Sa kim god da igram u finalu moraću da odigram najbolje što mogu - rekao je Medvedev.

Drugi nosilac Medvedev će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela domaćeg tenisera Nika Kirjosa i Britanca Lijama Brodija.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir