DOK JEDAN SRBIN PATI, DRUGI PIŠE ISTORIJU: Novakova deportacija otvorila Miši put ka visinama

Novosti online

21. 01. 2022. u 06:50

MIOMIR Kecmanović u osmini finala Australijan opena. Ko bi u to verovao posle žreba za prvi grend slem u sezoni, verovatno ni sam teniser...

ДОК ЈЕДАН СРБИН ПАТИ, ДРУГИ ПИШЕ ИСТОРИЈУ: Новакова депортација отворила Миши пут ка висинама

FOTO: Tanjug

Naime, Australijanci su u prvom kolu spojili Mišu sa zemljakom i najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koji bi bio apsolutni favorit.

Međutim, dobro poznata "ljubav" na relaciji Đoković i Australija je dobro poznata tema proteklih dana, pa su Novaka deportovali, a Miomiru Kecmanoviću se otvorio put ka nebeskim visinama.

Ispisao je Srbin noćas najlepši deo svoje karijere, istoriju. Posle pobede nad Lorencom Sonegom sa 3:1 u setovima - 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5 prvi put se plasirao u osminu finala nekog grend slema.

Iako je preuzeo sve eventualne Novakove protivnike, Sonego je u tri runde već drugi teniser koji daleko bolje stoji po rangu od Srbina. Današnji protivnik je bio 26. igrač sveta, neko ko je glasio za nešto većeg favorita u odnosu na Miću koji je trenutno 77. na planeti.

Počelo je odlično, brejkom u trećem gemu meča, mogao je Miomir i do duplog brejka, a potom je u šestom gemu spasao četiri brejk lopte. Bila je to poslednja šansa za Italijana u prvom setu.

Demonstrirao je potom 22-godišnji Kecmanović veliku mentalnu snagu. Nije pao uprkos tome što je izgubio drugi set nakon što je imao brejk prednosti, a potom i vođstvo 6-3 u taj brejku, uz dva svoja servisa.

Naprotiv, zadržao je Kecmanović isti nivo igre, a u trećem setu je Sonego naglo pao, što je srpski teniser iskoristio i relativno lako je poveo sa 2-1 u setovima.

Italijanski teniser je iz četvrtog pokušaja u četvrtom setu napravio brejk koji je uz potvrdu vukao sve do osmog gema gde je Kecmanović uspeo da poravna na 4:4, a onda i da natera protivnika da servira za ostanak u meču.

Gubio je Sonego polako korak, pravio sve više grešaka, a onda je već u narednom servis gemu skroz popustio i propustio Kecmanovića u naredno kolo turnira.

Dosad Kecmanović nikada nije išao dalje od druge runde na slemovima, a sada je u četvrtoj – tamo ga čeka Gael Monfis, koji je pobedio Kristijana Garina iz Čilea sa 7:6 (7-4), 6:1, 6:3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)