KECMANOVIĆ JE PRAVO MALO ČUDO: Zbog ovoga uspeh Srbina još više dobija na značaju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

22. 01. 2022. u 17:48

MIOMIR Kecmanović domogao se osmine finala Australijan opena, a sve što mu se trenutno dešava apsolutno je zaslužio. Srbin ne želi tu da se zaustavi, već će pokušati da nastavi da piše istoriju.

КЕЦМАНОВИЋ ЈЕ ПРАВО МАЛО ЧУДО: Због овога успех Србина још више добија на значају

Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Da Novak Đoković nije deportovan 22-godišnji momak iz Beograda verovatno ne bi stigao do ove runde, pošto je sa najboljim na svetu trebalo da se sastane na startu turnira u Melburnu.

Ipak, kada se već sve otvorilo 77. igrač planete je to iskoristio i počeo da niže pobede jednu za drugom. Do sada je preskočio tri prepreke uz samo jedan izgubljen set i uz vrlo visok nivo tenisa.

Među trojicom koji nisu nosioci

Uspeh koji je napravio nekada najbolji junior sveta i osvajač prestižnog Orandž Boula još više dobija na značaju ako se zna da je samo jedan od trojice tenisera koji su se domogli osmine finala prvog grend slema u sezoni, a da nije među nosiocima. Takođe, uspeo je i sam da iz žreba "smakne" jednog nosioca. U prošlom kolu bio je bolji od Lorenca Sonega (26. na ATP listi).

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Kecmanović će u narednoj rundi odmeriti snage sa Gaelom Monfisom, a osim njega među nosiocima nisu ni Adrijan Manarino (69. na ATP listi) koji igra protiv Rafaela Nadala i Maksim Kresi (70.) koji će imati možda i najteži zadatak u osmini finala, pošto mora na megdan drugom na svetu - Danilu Medvedevu.

Takođe, Srbin je najslabije rangiran igrač od svih koji su ostali u žrebu i to sigurno može samo da mu bude dodatni motiv da protiv iskusnog Francuza pokaže da se s razlogom našao među 16 najboljih na Australijan openu.

Popularni Miša je u intervjuu za "Novosti" otkrio šta očekuje od duela sa 35-godišnjakom iz Pariza, sa kojim se sastaje sutra od 8.30 po srednjeevropskom vremenu.

Kecmanović i Monfis su do sada odigrali samo jedan meč, bilo je to prošle godine na Mastersu u Parizu kada je Gael slavio posle preokreta sa 4:6, 7:5, 6:3.

Podsetimo, Srbin ja na putu do osmine finala pobedio Salvatorea Karuza (Italija), Tomija Pola (SAD) i pomenutnog Lorenca Sonega (Italija).

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...