NOVAKU SE "LJULJA" TRON: Medvedev nakon pet setova i neverovatnog preokreta slomio Kanađanina

A. Ilić

26. 01. 2022. u 14:24

DRUGI teniser sveta Danil Medvedev dobio je nakon velikog preokreta Feliksa Ožea-Alijasima 3:2 u setovima.

НОВАКУ СЕ ЉУЉА ТРОН: Медведев након пет сетова и невероватног преокрета сломио Канађанина

FOTO: Tanjug

Danil Medvedev je pokazao veliku mentalnu snagu u meču protiv sjajnog Feliksa Ožea-Alijasima. Gubio je Rus 2:0 u setovima, a potom smogao snage da sjajnog rivala pošalje nazad u Kanadu.

Gledali smo fantastičan tenis koji je u pet setova prikazao svu čar teniske igre. Ože-Alijasim je imao svojih prilika, ali je na kraju presudilo iskustvo drugog tenisera sveta.

Ovom pobedom Medvedev se našao u polufinalu, gde će imati priliku da se bori za trofej i eventualno preuzimanje prve pozicije na ATP rang-listi, gde bi sa trona "skinuo" Novaka Đokovića.

Velika borba - prvi set Kanađaninu

Prvi set igrali su rivali gem za gem. U četvrtom gemu ruski teniser pritiskao je Kanađanina. Na 15:30 odigrali su dugačak poen, koji je sjajnim forhendom osvojio Ože-Alijasim, nakon čega je vezao dva poena i lako došao do gema.

Kada se očekivalo da će Medvedev vršiti pritisak na Ožea, Kanađanin je sjajno zaigrao, te rivalu nije dozvolio da ga slomi i napravi brejk.

Došao je Feliks do brejka u 11. gemu. Poklonio je Medvedev rivalu gem nakon strašne forhend paralele. Sve što je u prethodnom stekao Ože-Alijasim je ispustio. Napravio je četiri greške, išli smo u taj-brejk.

Tu je uspešniji bio Kanađanin koji je nakon uvodnog egala, nakon 2:2, vezao dva poena, da bi na kraju imao tri gem lopte, iskoristio je prvu za 1:0 u setovima.

FOTO: Tanjug

Feliks Ože-Alijasim ubedljiv u drugom setu

Medvedev je bio van ritma na startu drugog seta. Ože je imao brzo 2:0. Potom je kanadski teniser potvrdio brejk i otišao na 3:0.

U četvrtom gemu drugi teniser sveta upisao je prvi gem na svoj konto. Uspeo je da podigne nivo igre, ali je Feliks održavao brejk prednosti. Nije imao rešenja Medvedev u drugom setu, koji je lako dobio Feliks Ože-Alijasim 6:3.

FOTO: Tanjug

Kiša i novi taj-brejk, Medvedev smanjio zaostatak

Počeo je u trećem setu da se budi Medvedev. Dobio je prvi gem, potom Alijasim dolazi do izjednačenja, a nakon toga Medvedev uspeva da spasi brejk loptu. Odatle je krenuo preokret za ruskog tenisera.

Uspeo je Medvedev da zaigra lepršavo, napravio je nekoliko atraktivnih poena, nakon čega se probudila i publika. Nakon sedam odigranih gemova nije bilo brejka. Da bi na 4:4 Ože pri rezultatu 0:30 poklonio gem rivalu.

Uspeo je kanadski teniser da se izvuče iz problema u koji je upao, te je i on napravio brejk. Imao je sreće kod rezultata 30:30, loptica je zakačila mrežu, ali je pala u polje Medvedeva koji je imao problema da je stigne. Ponovo se igrao taj-brejk.

Kiša je počela da pada, a tada je Feliks Ože-Alijasim dozvolio rivalu da napravi mini-brejk. Usledio je prekid igre kako bi se zatvorio krov stadiona. Prijala je pauza Medvedevu koji do kraja vezuje pet poena i smanjuje zaostatak za rivalom na 2:1 u setovima.

FOTO: Tanjug

Medvedev izjednačuje nakon lavovske borbe

Četvrti set doneo je lavovsku borbu i fantastičnu igru na obe strane. Igralo se kao u prvom setu, gem za gem na startu. Nije bilo brejka na startu, a nakon 2:2 zapretio je Feliks. Ože-Alijasim imao je 0:30, Medvedev je ipak uspeo da odoli njegovim naletima.

Nije bilo brejka ni nakon osam odigranih gemova, a zanimljivo je da nije bilo mnogo grešaka na servisu obojice. Pokušao je Medvedev da izvrši pritisak na rivala, ali Feliks odličnim as servisom spasava brejk loptu i na kraju dolazi do gema.

Ipak, održavao je ritam Medvedev, a Feliks Ože-Alijasim je napravio duplu servis grešku - 5:5. Nakon toga Medvedev je došao do brejka, servirao je za set. Ključni poen odigran je na 40:40, Medvedev je odigrao volej, a potom i as za 2:2 u setovima.

FOTO: Tanjug

Danil Medvedev u polufinalu nakon fantastičnog petog seta

Dobio je Kanađanin prvi gem u petom, odlučujućem setu, sa 40:0, potom je imao tri brejk prilike na servis ruskog tenisera, ali je tada Rus pokazao sav svoj kvalitet i uspešno odoleo naletima rivala za 1:1.

Potom je Aliasim imao za čime da žali. Imao je lepu priliku na svoj servis, ali mu je glava bila u prethodnom gemu, dva puta odservirao je duplu servis grešku. Rus je tada bio u znatno povoljnijoj situaciji.

Usledio je gem na servis Medvedeva, koji je brzo došao do 40:0, a potom napravio grešku, da bi već u narednom poenu atraktivno izašao na mrežu gde je potvrdio brejk - 3:1. Peti gem pripao je Kanađaninu koji se dosta mučio.

FOTO: Tanjug

Imao je dve gem lopte, a potom dozvolio rivalu da izjednači, da bi na kraju ipak dobio gem. U pauzi između brejkova Kanađaninu je pružana medicinska pomoć. Nije mu prijala pauza, Alijasim je gem na servis Medvedeva izgubio 40:0.

Već u narednom, šestom gemu, viđena je velika borba. Imao je gem loptu Kanađanin, ali je Medvedev pritisnuo rivala i došao do izjednačenja. Uspeo je Alijasim na kraju da dobije gem -3:4.

Deveti gem počeo je Medvedev as udarcem. Potom jednom prelepom paralelom dolazi do 30:0. Danil Medvedev došao je do dve gem lopte, Feliks Ože-Alijasim dobro je odgovorio na agresivan bekhend rivala, a potom je došao i do izjednačenja.

FOTO: Tanjug

Medvedev je tada napravio duplu servis grešku, a Kanađanin je imao brejk loptu - ipak, Medvedev maestralnim servisom koji je išao 202 kilometara na sat dolazi brzo do gem lopte. Dve gem lopte imao je Medvedev u ovom, atomskom gemu, drugu je iskoristio za 5:3.

Sav pritisak pao je na Feliksa Ožea-Alijasima koji je servirao za ostanak u meču. Imao je loptu na reketu Danil Medvedev, ali ju je izbacio van granica terena, te je rival imao 30:15. Kanađanin nakon fantastičnih razmena i 40:30 dolazi do gem lopte, nakon nekoliko izjednačenja Feliks dolazi do 5:4.

Medvedev je dobio priliku da servira za pobedu, iako je u jednom momentu imao dva seta zaostatka. Nije dobro Rus počeo, dva puta je poslao lopticu u aut nakon odličnih riterna rivala koji dolazi do 30:0. Dve brejk lopte imao je kanadski teniser i priliku da set uvede u razliku, prvu je nakon nestvarne razmene spasao Danil Medvedev. Od gotovog je napravio veresiju Alijasim, te je Danil Medvedev imao meč loptu koju je iskoristio za konačnih 3:2 u setovima.

Ruskog tenisera u borbi za finale očekuje sjajni Stefanos Cicipas koji je rutinski pobedio Janika Sinera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu