HAČANOV SAVLADAN, DA SE PRIPREMI VESELI: Đoković u četvrtfinalu Dubaija

Novosti online

23. 02. 2022. u 15:17 >> 17:28

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju posle pobede nad KArenom Hačanovim sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6(2).

ХАЧАНОВ САВЛАДАН, ДА СЕ ПРИПРЕМИ ВЕСЕЛИ: Ђоковић у четвртфиналу Дубаија

Tanjug/AP

Đoković - Hačanov 6:3, 7:6

Prvi set rešen je za pola časa, uz skoro savršenu igru najboljeg tenisera sveta. pokazao je Novak bogat repertoar udaraca i osvajao poene forhend paralelama i dijagonalama, smečevima... 

Hačanov je u drugom setu pružio mnogo veći otpor, u dva navrata je Novak morao da serbira za ostanak u setu. Ipak, kad je set ušao u taj-brejk, Rus je uspeo samo da vrati jedan mini-brejk pri rezultatu 1:2, do kraja 13. igre osvojio je samo još jedan poen. 

Novak je tako trijumfalno završio i drugi meč posle povratka na teren posle prinudne pauze. Protivnik u borbi za polufinale biće mu na opšte iznenađenje Jirži Veseli koji je šokirao favorizovanog Bautistu Agua (6:2, 6:4).

DRUGI SET

7:6 - Hačanov je osvojio prvi poen u taj-brejku, a Nole je uzvratio sa dva servis-vinera. Usledio je duži poen koji je Đoković osvojio drop-šotom i greškom rusa na mreži za 3:1. Hačanov je odmah u narednom poenu vratio mini-brejk, ali je Novak opet uključio drop-šot kojim je izmorio Rusa. osvojio je Srbin i naredna dva poena i stigao do četiri meč lopte. Iskoristio je prvu monstruoznim reternom i stigao do četvrtfinala.

6:6 - Gledaćemo taj-brejk u drugom setu. Novak je bio savršen kad je bilo najvažnije i s nulom dobija gem koji je završio šestim asom na ovom meču.

5:6 - Hačanov je obezbedio taj-brejk u drugom setu, Novak u narednom gemu servira da ga obezbedi.

5:5 - Još jedan fenomenalan gem Karena Hačanova, ali je i n ovak popravio igru i uspeo da prekine seriju Rusa od tri osvojena gema zaredom

4:5 - Nekoliko puta imali su i jedan i drugi priliku da osvoje gem. Na kraju više koncentracije imao je Hačanov koji koristi nešto slabiji period Novakove igre i stiže do 5:4. Novak će servirati za ostanak u setu iako je imao dve brejk-lopte.

4:4 - DRAMA U DUBAIJU! Karen Hačanov je vratio brejk. Napravio je dvostruku grešku novak, a zatim i poslao jednu laku loptu u aut što je rusu donelo dve rejk-lopte. iskoristio je prvu.

Stefan Đoković uživa u meču tate Novaka, koga dva gema dele od plasmana u treće kolo.

4:3 - Drugi uzastopni servis-gem Hačanova koji Rus osvaja sa nulom. Očigledo je da je Nole odlučio da se ne umara mnogo i da samo čuva brejk prednosti.

4:2 - Dva gema dele Đokovića od plasmana u treće kolo. Opet je bilo malih problema, ali više kao rezultat opuštanja nego što je Hačanov pripretio, iako se mora priznati da se Rus ne predaje. 

3:2 - Posle maratonskog gema, usledio je jedan ekspresni koji je pripao Rusu bez izgubljenog poena.

3:1 - KAKAV GEM! Sedam i po minuta je trajala borba. Opet je zapretio Hačanov na Novakov servis i stigao do dve brejk lopte, ali naš teniser to rešava asom i servis-vinerom za đus. Usledio je jedan duži poen posle koga je Rus osvojio treću brejk-loptu. Opet je Đoković pokazao psihološku snagu i odservirao, ovaj put izmenjenim redosledom - viner pa as, i stigao do gem-lopte. Uzvratio je Hačanov odličnim reternom za novi đus, ali posle toga nije više imao snage pa je Novak potvrdio brejk.

2:1 - NOVI BREJK! 

1:1 - Malo je požurio Novak kao da želi što pre da završi ovaj meč. Hačanov je malo pripretio i stigao do đusa, ali usledio je viner forhend paralelom, pa odmah zatim i as.

0:1 - Lepo je počeo Hačanov svoj prvi servis-gem u drugom setu i poveo sa 30:0, ali onda je Nole pojačao i stigao do izjednačenja. Ipak, nije se predavao Hačanov pa je i uz malo sreće, kad je Novakova loptica od neca otišla u aut, ipak stigao do 1:0 na startu drugog dela igre.

PRVI SET

6:3 - Prvi set pripao je srpskom teniseru. Sve je radio novak u ovom delu igre, odličan prvi servis i bekhend, forhend dijagonale i paralele, smeč pa čak i izlazak na mrežu. Hačanov jednostavno nije znao šta ga je snašlo i prvi set rešen je za pola sata igre.

5:3 - Odservirao je duplu servis grešku na gem-loptu Hačanov, ali je rizičnim servisom iskoristio drugu.

5:2 - Nema Hačanov rešenje za Novakov forhend. Đoković bez izgubljenog poena osvaja peti gem, pa će Rus u narednom servirati za ostanak u setu.

4:2 - Odlično servira Hačanov, ali ima problema čim dođe do duže razmene jer Novak igra veoma raznovrsne udarce. Osvaja poene i forhendom i bekhendom, a u par navrata je uspešno i smečovao rivala. 

4:1  Bez većih problema, Đoković potvrđuje brejk i vodi sa 4:1. 

3:1 - BREJK U PRAVOM TRENUTKU: Izdao je Hačanova prvi servis što je srpski as iskoristio na pravi način. Iskoristio je drugu od tri brejk lopte iako je Hačanov pokušao da ostane u gemu čelendžom koji mu nije "prošao".

2:1 - imao je malo problema sa prvim servisom Novak, baš kao i na početku meča prvog kola protiv Muzetija, ali je uspeo da ga popravi i na kraju osvoji gem moćnom forhend paralelom.

1:1 - Imao je malo problema na početku svog servis-gema Hačanov, ali je uspeo da izjednači. 

1:0 – Jedna Novakova dupla servis greška bilo je sve što je Hačanov poentirao u uvodnom gemu.

Novak će prvi servirati.

Teniseri izlaze na teren i meč će uskoro da počne. Tribine su, kao i prvog dana, ispunjene navijačima našeg asa i srpskim trobojkama.

Srđan i Dijana na tribinama u Dubaiju

Među njima su i Novakovi roditelji koji su se srdačno pozdravili sa bivšim trenerom njihovog sina Borisom Bekerom.

UOČI MEČA

Ruski teniser je pet puta izlazio na crtu našem asu i ima samo jednu pobedu, ali je nju ostvario u jedinom finalu koje su igrali - 2018. godine na mastersu u Parizu.

Hačanov je u prvom kolu posle velike borbe eliminisao Australijanca Aleksa de Minora. Podsetimo, prvi igrač sveta je na startu turnira bio bolji od Lorenca Musetija - 6:3, 6:3.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)