ĐOKOVIĆ O DISKVALIFIKACIJI ZVEREVA: "Podržavam ga u jednoj stvari"

Novosti online

23. 02. 2022. u 21:11

ALEKSANDAR ZVEREV će dugo pamtiti trenutak pomračenja uma kada je po okončanju dubl meča na turniru u Akapulku verbalno i fizički nasrnuo na sudiju.

ЂОКОВИЋ О ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ ЗВЕРЕВА: Подржавам га у једној ствари

FOTO: AP/Tanjug

Imajući u vidu da je, zbog incidenta sa linijskim sudijom pre dve godine sa Ju-es opena diskvalifikovan Novak Đoković, novinare u Dubaiju je zanimalo šta srpski teniser misli o incidentu, iako ono što je uradio Nemac nikako ne može da se stavi u istu ravan sa slučajem koji se desio u Njujorku.

– Video sam šta se desilo, pročitao i Sašino saopštenje. Razumem frustraciju. Na terenu se nekada može svašta desiti. Ja sam u prošlosti pravio greške, imao izlive besa. Razumem kroz šta jedan igrač prolazi. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze - rekao je Novak.

Đoković veruje da odluka nije preoštra.

– Verujem da je ispravna u datim okolnostima. Naravno, teško je za jednog igrača da bude diskvalifikovan. Pre godinu i po dana sam imao sličnu situaciju na Grend slemu, kada sam diskvalifikovan jer sam slučajno pogodio linijskog sudiju. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam da prihvatim, podsetio je najbolji svetski teniser.

Novak, koji je napokon zaigrao tenis u ovoj godini, naglašava da nije za to da se igrači diskvalifikuju.

– Siguran sam da će ATP pogledati snimak, uzeti izjavu od sudije i doneti odluku. Nikad nisam za to da se igrači diskvalifikuju, kažnjavaju i slično. Saglasan sam sa onim što je Saša napisao kasnije u saopštenju. Priznao je grešku, da je njegov potez bio loš i da je predaleko otišao. Podržavam ga u tome. Svi smo ljudska bića, imamo mane i pravimo greške, izjavio je Novak, pa podsetio da već postoje brojni slični primeri:

– Nije on jedini koji je to uradio. Imamo mmnoge primere kada igrači udaraju reketom u sudijsku stolicu. To se dešavalo. Flaše, torbe, mnoge stvari su bacane. Mnogo loših reči upućivano. Sašin slučaj nije jedini takav, istakao je srpski teniser.

BONUS VIDEO - Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

(sportska centrala)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...