ROLAN GAROS NEĆE KAO VIMBLDON: Rusi i Belorusi mogu na drugi grend slem sezone

Novosti online

27. 04. 2022. u 18:37

IAKO je prethodnih dana teniska javnost strahoval da bi posle Vimbldona i Rolan Garos mogao da sppusti rampu na učešće teniserkama i teniserima iz Belorusije i Rusije, francuski RMC sport saznaje da su organozatori drugog grend slema sezone doneli odluku da ne sprovode nikakve zabrane.

РОЛАН ГАРОС НЕЋЕ КАО ВИМБЛДОН: Руси и Белоруси могу на други гренд слем сезоне

FOTO: AP

Nakon što je Vimbldon odlučio da "spusti" rampu za Ruse i Beloruse i zabrani im učešće na svom turniru, postavljalo se pitanje da li će se s tim pokrenuti domino efekat.

Prema pisanjima francuskog "RMC sporta" - neće. Teniseri i teniserke koji dolaze iz ovih zemalja biće slobodni da učestvuju i jedini faktor koji će odlučivati je renking kako je to bilo i do sada.

Postojala je bojazan da je odluka o zabrani već bila doneta i da sse samo čeko kraj predsedničkih izbora u Francuskoj kako bi ona bila objavljena, ali po svemu sudeći je razum ipak pobedio.

A možda su se organizatori Rolan Garosa samo uplašili kazne koja čeka Vimbldon posle sramne odluke da zabrani Rusima i Belorusima nastup.

U svakom slučaju, ovo je vest koja će obradovati Arinu Sabalenku, Danila Medvedeva, Andreja Rubljova, Karena Hačanova i druge ruske i beloruske zvezde belog sporta, ali i sve iskrene fanove tenisa.

BONUS VIDEO - Druženje Novaka Đokovića sa navijačima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)