KAKVE REČI! Karlos Alkaraz "sahranio" Rafaela Nadala usred Španije, Novak Đoković ovo ni sam nije očekivao

D. N.

08. 05. 2022. u 17:37

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira masters serije u Madridu jer je protiv "novog Nadala", Karlosa Alkaraza izgubio posle dramatičnog "teniskog maratona", a onda je taj mladi Španac prilično iznenadio svoje sunarodnike.

КАКВЕ РЕЧИ! Карлос Алкараз сахранио Рафаела Надала усред Шпаније, Новак Ђоковић ово ни сам није очекивао

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, posle tri i po sata velike borbe, Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića u madridskom polufinalu, posle čega su senzacionalnog pobednika sačekali brojni predstavnici medija.

I, razgovarajući s novinarima posle pomenute pobede, Alkaraz je u jednom trenutku zamoljen da izabere najboljeg igrača sveta svih vremena, a kandidati koji su mu bili ponuđeni su Srbin i Rafael Nadal.


Senzacionalni finalista je brzo uzviknuo Novakovo ime, a onda zastao, pa dodao da bi to morao da uradi zbog trenutne situacije na ATP listi.


- Pa, Đoković! Jer je... svetski broj jedan. Ali, ne znam šta tačno da izjavim, njih dvojica zaista jesu među najboljima u istoriji... Ne znam kako da vam kažem ko je najbolji. Mogu da vam ukažem na ono što kaže svetsko rangiranje, a Đoković je tu prvi, rekao je Alkaraz.

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal tokom masters turnira u Madridu / FOTO: Tanjug/AP


Jedan od novinara je tada zatražio od ovog 18-godišnjaka da nekako "ugura" i sebe u debatu o najboljima, jer je Alkaraz pobedio i Rafu i Noleta u dva dana razmaka. Međutim, "Karlito" se nije dao.


- Ne mogu nešto tako da izgovorim. Jeste, pobedio sam sada svetskog broja jedan, ali ja sam u ovom trenutku i dalje na poziciji devet. Još osmorica igrača su ispred mene, kulturno je odgovorio Karlos Alkaraz.

Imao je i  Novak Đoković zanimiljivo obraćanje novinarima, i to pred jednu važnu "selidbu".

Podsetimo, Đoković se iz Madrida seli u Rim, gde ga čeka novi masters, za koji mu je žreb "podario" izuzetno težak put do titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)