AU, KAKAV DUEL: Kecmanović i Švarcman odigrali meč za pamćenje, teniska poslastica usred Rima

A. Ilić

10. 05. 2022. u 15:33

U prvom meču na mastersu u Rimu sastali su se Dijego Švarcman i Miomir Kecmanović. Srbin je loše počeo meč, ali je u nastavku zaigrao značajno bolje. Dobio je drugi set i u jednom momentu izgledalo je da će dobiti meč, ali nije iskoristio poklone rivala, te je na kraju poražen sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:7 (3)).

АУ, КАКАВ ДУЕЛ: Кецмановић и Шварцман одиграли меч за памћење, тениска посластица усред Рима

FOTO: EPA

Fantastičan meč u prestonici Italije odigrali su Argentinac i Srbin. Nakon loše igre u prvom setu u drugom i trećem zaigrao je Kecmanović znatno angažovanije. 

Neverovatno zvuči podatak da smo u prvom setu videli pet vezanih brejkova na obe strane, a zanimljivo je i da je Kecmanović gem na svoj servis dobio prvi put u drugom setu.

PRVI SET 2:6

Imao je Dijego Švarcman 2:0, uspeo je odmah na startu da napravi brejk protiv Miomira, a onda smo videli nešto što se retko viđa, viđeno je pet brejkova u nizu, a na kraju je Argentinac uspeo da slomi otpor Miomira Kecmanovića i sačuva svoj servis, nakon sedam gemova vodio je 5:2.

Bio je na pragu dobijanja narednog gema Kecmanović, ali je dijagonalu poslao u aut, a to je rival iskoristio za izjednačenje, nakon čega Srbinu nije dao priliku, te je prvi set više nego ubedljivo dobio.

FOTO: EPA

DRUGI SET 2:6,6:3

Sa znatno više energije, nakon četiri brejka koja je dozvolio rivalu, Kecmanović je osvojio prvi gem na svoj servis i to u drugom setu. Usledio je period igre u kojem su obojica čuvali svoj servis, što je bila sušta suprotnost prvom setu.

Uspeo je Srbin da probije odbranu rivala i nakon sedam gemova napravi brejk, i po prvi put povede u meču.

U narednom gemu lavovska borba, imao je Švarcman brejk loptu, ali je nakon lavovske borbe uspeo da se odupre rivalu i potvrdi ranije osvojeni brejk. Iskoristio je Srbin pad koncentracije rivala, te još jednom uzeo gem i došao do izjednačenja u setovima.

FOTO: EPA

TREĆI SET 2:6,6:3, 6:7(3)

Treći set furiozno je počeo Kecmanović, dva gema uvodna dobio je sa "nulom", a potom proslavio glasnim pokličom "idemo", dok rival nije znao šta ga je snašlo.

Ipak, u četvrtom gemu trećeg seta tri vezane greške napravio je Srbin i rivalu dozvolio da se nada da može do preokreta.

Iskoristio je Argentinac drugu brejk loptu, a potom i potvrdio brejk, te je meč iznova ušao u egal. Srbin je već u narednom iskoristio tri greške rivala, te ponovo došao do vođstva.

U desetom gemu, kada je bilo najvažnije, Kecmanović je došao do dve meč lopte. Prvu je spasao Argentinac, a potom i drugu. Sa sedam vezanih poena potom Švarcman dolazi do tri brejk lopte.

Nije Kecmanović nakon propuštene dve meč lopte ličio na sebe, a to je Dijego Švarcman iskoristio da dođe do bitnog brejka, te je potom servirao za pobedu. Odgovorio je i Kecmanović, meč je ušao u taj-brejk.

Srbin je u njemu ostao bez snage, što je u jednom trenutku kraj klupe i konstatovao, te je Švarcman lagano meč priveo kraju dobijenim taj-brejkom.

BONUS VIDEO: BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)