ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALA U ČETVRTFINALU: Novaka čeka Top 10 teniser s kojim nikada nije igrao, ako ispadne - gubi prvo mesto

O. M.

12. 05. 2022. u 20:09 >> 20:09

JOŠ pre nego što je Novak Đoković savladao Stena Vavrinku u njihovom 26. okršaju, bilo je poznato ko će mu biti protivnik četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Rima.

ЂОКОВИЋ САЗНАО РИВАЛА У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Новака чека Топ 10 тенисер с којим никада није играо, ако испадне - губи прво место

FOTO: Tanjug/AP

Duel najboljeg tenisera sveta i Švajcarca koji mu "duguje" dve grend slem titule, jer ga je pobeđivao u finalima Rolan Garosa 2015 i Ju-Es opena godinu kasnije, mogli ste da pratite u prenosu uživo na portalu "Novosti", a u borbi za polufinale Đoković će se boriti protiv osmog nosioca Feliksa Ože-Aljasima.

Kanađanin je u meču trećeg kola savladao laki luzera Markosa Girona sa 6:3, 6:2. 

Kanađanin je na startu meča imao malih problema, spasavao je brejk lopte, ipak u nastavku seta se razigrao i odutzeo je servis protivniku pri rezultatu 4:3 i mirno priveo set kraju. 

U drugom setu, Alijasim je izgledao još bolje, Giron nije mogao da parira devetom igraču sveta, bilo je 6:2. 

Zanimljivo je da se Novak i 21-godišnji Kanađanin nisu do sada nikada sastajali. Ože-Aljasim ima jedno polufinale mastersa, Majami 2019, dok je u Rimu ove godine izjednačio najbolji plasman, od prošle godine.

Novaku je poobeda neophodna kako bi sačuvao prvo mesto na ATP listi posle Rima, a možda i sve do kraja Rolan Garosa, zavisno od rezultata u polufinalu i eventualnom finalu. Ože-Aljasim je plasmanom u četvrtfinale obezbedio najbolji renking u karijeri - osmo mesto. Ukoliko pobedi i Novaka naći će se i na sedom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)