STEN LAK PLEN ZA NOVAKA: Naš as danas igra sa Kanađaninom Ože-Alijasimom za plasman u polufinale

Đ. SAMOILOVIĆ

13. 05. 2022. u 11:30

OVAKAV Sten Vavrinka je za Novaka Đokovića lak plen!

СТЕН ЛАК ПЛЕН ЗА НОВАКА: Наш ас данас игра са Канађанином Оже-Алијасимом за пласман у полуфинале

FOTO: Tanjug/AP

Odigrali su Srbin i Švajcarac 26 duela u karijeri, neki od njih su bili za pamćenje, ali onaj jučerašnji, u osmini finala mastersa u Rimu bio je samo lakši trening za Đokovića, koji je bez većih problema savladao starog rivala za nešto više od sat vremena, uz minimalan utrošak energije - 2:0 (6:2, 6:2). Trijumf na koji je Novak čekao sedam godina pošto je poslednji put slavio nad Vavrinkom 2015. u Parizu, utabao mu je put ka četvrtfinalu turnira u prestonici Italije, gde će se danas sastati sa Feliksom Ože-Alijasimom.

- Dobro je videti Stena na terenu, dobio je dva iscrpljujuća meča u tri seta. Fizički nije tamo gde želi da bude, ali u svakom slučaju može da vas "povredi" ako hoće. Odlično se osećam, igrao sam na višem nivou nego u prvom meču, drago mi je što ne provodim puno vremena na terenu. Trudim se da sačuvam što više energije za naredne mečeve. Navikao sam se i na uslove koji su drugačiji, nezgodno je igrati, dosta vetra ima, tako da moramo da se snalazimo i to sam dobro radio - rekao je Novak.

Sada srpskog tenisera čeka mladi Kanađanin, koji je u prethodnoj rundi rutinski nadjačao Markosa Đirona (2:0). Novak i Ože-Alijasim nikada do sada nisu igrali, a ukoliko Đoković bude uspešan ispuniće prvi od dva cilja koja ima pred sobom u Rimu - plasiraće se u polufinale i obezbediti čelno mesto na ATP listi pred Rolan Garos i samim tim biti prvi nosilac na žrebu za drugi grend slem u sezoni.

- Znam njegovu igru, dobro napreduje i na šljaci, znam šta mogu da očekujem. Stigao je do polufinala Australije, napreduje i na šljaci - dodao je Đoković.

U polufinalu neće doći do večitog derbija Novaka sa Rafaelom Nadalom, pošto je Španac poražen od drugog KAnažanina, Denisa Šapovalova u tri seta. 

Inače, Đoković je ostao jedini predstavnik naše zemlje u Večnom gradu, pošto je Filipa Krajinovića porazio Janik Siner - 2:0 (6:2, 7:6). Prekasno se probudio naš as u duelu sa domaćim igračem, posle olako ispuštenog prvog seta pokazao je znake mnogo bolje igre u nastavku. Ipak, nekoliko grešaka u taj-brejku koštalo ga je "produžetka" i trećeg seta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRPSKI DERBI U STOKHOLMU: Međedović protiv Đerea, ulog je ogroman