ĐOKOVIĆ SAZNAO IME SLEDEĆEG RIVALA: Nadalov dželat napravio podvig pa odmah ispao

O. M.

13. 05. 2022. u 18:55

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković od 20 časova i 30 minuta igra protiv Feliksa Ože-Alijasima poslednji četvrtfinalni meč Otvorenog prvenstva Italije u Rimu. Poznato je s kim će se ukoliko pobedi Kanađanina boriti za plasman u finale. To neće biti Rafael Nadal, koji je juče poražen u osmini finala, ali neće biti ni teniser koji je eliminisao "El matadora".

ЂОКОВИЋ САЗНАО ИМЕ СЛЕДЕЋЕГ РИВАЛА: Надалов џелат направио подвиг па одмах испао

FOTO: Tanjug/AP

Norvežanin Kasper Rud, peti nosilac u Rimu a trenutno deseti igrač na ATP listi, savladao je u dva seta Denisa Šapovalova koji očigledno nije imao snage posle teške borbe koju je u četvrtak imao protiv Nadala.

Konačnih 7:6(7), 7:5 govore da je bilo neizvesno, što potvrđuje i podatak da u prvom setu nije bilo brejka, a oba igrača su po jednom  propustili priliku da oduzmu servis protivniku, Rud u trećem, Šapovalov u osmom gemu. U taj-brejku prvi je do set lopte stigao Kanađanin, ali izvukao se Rud i na kraju on poveo sa 1:0 iskorostivši drugu set-loptu.

U drugom setu je Šapovalov spasao dve brejk lopte, da bi na 5:4 on imao set-loptu, ali se Rud opet odbranio, stigao i do brejk lopte koju je iskoristio a zatim na svoj servis stigao do šestog gema i pobede.

Dakle, ukoliko Nole u večerašnjem meču savlada Ože-Alijasima, za plasman u finale, koji bi mu obezbedio prvo mesto na ATP listi sve do kraja Rolan Garosa, boriće se sa Rudom.

Bio bi to njihov treći meč na ATP turneji i repriza polufinala iz pretprošle godine, kada je Nole na putu do titule  slavio protiv tada 34. igrača sveta sa 7:5, 6:3. 

Prošle godine su igrali u grupi Završnog turnira a naš as je pobedio sa 7:6(4), 6:2.

BONUS VIDEO - Srbija ponosna na Jokića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

CRNO-BELI ODNELI POBEDU NA JADRANU: Parni valjak protutnjao kroz Moraču