NADAL "ČUPA KOSU": Novak Đoković mu gazi rekorde

Č. V.

15. 05. 2022. u 18:30

NOVAK Đoković osvojio je prvu titulu u 2022. godini. Na taj način je dodatno pomerio granice tenisa.

НАДАЛ ЧУПА КОСУ: Новак Ђоковић му гази рекорде

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je u finalu Mastersa u Rimu pobedio Grka Stefnosa Cicipasa za šesti trofej u "večnom gradu". Prethodno je ovde bio najbolji 2008, 2011, 2014, 2015. i 2020. godine.

Nole je ovim trijumfom došao do 38. titule na turnirima iz serije 1.000 i na taj način je dodatno pobegao (drugoplasiranom na "večnoj listi") Rafaelu Nadalu, koji je 36 puta pobeđivao na Mastersima.

Takođe, Đoković je od Španca bolji i kada su u pitanju finala Mastersa (55-53). Sve ovo može da bude bitan faktor kada se jedan dan bude birao najbolji teniser u istoriji.

Još jedan podatak je zaista neverovatan. Naime, Novak je dobio svaki meč u finalu Mastersa kada je osvojio prvi set. Pre ovog meča imao je učinak 29-0, to je "popravio" na 30-0 jer je Cicipasa savladao u dve odigrane deonice.

Naredni izazov za najboljeg igrača sveta je Rolan Garos na kome brani titulu. Otvoreno prvenstvo Francuske igra se od 22. maja do 6. juna.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MITROVIĆEVA MAJSTORIJA: Gol za pamćenje, zatresao mrežu Švajcaraca (VIDEO)